Кметът на община Камено Жельо Вардунски представи отчет на свършеното от него и екипа му от началото на годината до момента. Той се похвали с куп реализирани реализирани проекти, както и такива, които предстоят да стартират. Освен това финансовото състояние на Общината е стабилна и на високо ниво, каза той пред медии днес. Това се случва на фона на критиките, които Вардунски получава от определени съветници. Вместо с думи обаче, кметът е решил да им отговори с работа, която е видима за всички жители.

„Искам да подчертая, че финансовото състояние на общината е на много високо равнище. Нямаме заробващи кредити, други лизинги. Най-популистко ще е да направим много повече неща като теглим огромни кредити, които обаче после няма да можем да обслужваме. По този начин ще застрашим бъдещето развитие на общината. Вярвайте ми, искам още много други неща да свърша, но реално трябва да харчим толкова, колкото са ни възможностите. За изминалите месеци все пак успяхме да реализираме доста заложени проекти, привлякохме външни инвестиции“, каза кметът Вардунски.

Кметът на Камено Жельо Вардунски съди общински съветник за клевета, обвинил го, че откраднал 60 см асфалт при ремонт на път

Един от най-големите успехи на администрацията е ремонтът на пътя от село Ливада до село Тръстиково. През 2023 г. бе направен участъкът от Русокастро до Ливада, а следващата година се очертава да бъде реализирана и последната отсечка от село Тръстиково до село Константиново. Вече има технически проект, обявена е обществена поръчка, очаква се догодина да бъдат отпуснати средствата. Администрацията очаква и да се отвори програмата за развитие на селските райони, по която ще кандидатства за средства и за основен ремонт на водопровода на главната улица в село Ливада. Това е причината до момента да не са извършени строителни дейности до момента.

 

„Целта ни е тази отсечка от село Константиново, при пътя Бургас-Средец, до Русокастро да бъде цялостно ремонтирана и да стане един европейски път, по който колите да се придвибват нормално. Агенция „Пътна инфраструктура“ проведе обществена поръчка, вече има и избран изпълнител и за друг обект – от пътя от депото в село Братово до село Дебелт. По този начин 99 % от пътищата в общината ще са в много добро състояние. Единственото ми притеснение е от камионите, които според мен се движат претоварени и това може да компрометира ремонтираните участъци. Призовавам земеделците и собствениците на камиони да не го правят“, каза Жельо Вардунски.

ИЗТОЧНИК – ФЛАГМАН

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...