По покана на генералния консул Васил Вълчев премиерът Димитър Главчев проведе среща с екипа на Генералното консулство на Република България в Истанбул. Във фокуса на срещата беше подготовката на предстоящия вот на 27 октомври. Премиерът Главчев изтъкна целенасочената и последователна работа на служебния кабинет за гарантирането на честни и прозрачни избори.
 Дипломатите от своя страна посочиха някои трудности, с които се сблъскват традиционно при организацията на изборите. Според тях би било добре, ако в рамките на администрацията на ЦИК има специален координатор за изборите в Турция, където се намират близо една седма от секциите от чужбина. Важно е също така ЦИК да излиза с по-бързи решения по възникващи казуси като например необходимостта от смяна на член на секционна избирателна комисия. От генералното консулство специално акцентираха върху значението на предварителното обучение на членовете на СИК, както и необходимостта от увеличаване на капацитета.
Премиерът Димитър Главчев изиска всички тези предложения да бъдат обобщени, така че да бъдат изпратени на външното ни министерство, а от там – предадени на ЦИК.
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...