Втори ден Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ е домакин на международна конференция „Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство“.
Институтът по математика и информатика при Българска академия на науките, под патронажа на ЮНЕСКО и с подкрепата на Фонд „Научни изследвания“ и Община Бургас, организира Четиринадесетата международна конференция „Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство“ – DiPP2024.
На конференцията се представят иновации, проекти и научни и научно-приложни разработки в областта на цифровото документирането, архивирането, представянето и запазването на световно и национално материално и не-материално културно и научно наследство.
Основен фокус е осигуряването на отворен достъп до цифровизирано национално културно и научно наследство и следването на устойчиви политики за продължаващо му цифрово съхранение и опазване.
Дебютно беше представен новият проект на Института по математика и информатика-БАН BG-RRP-2.011-0004 „Иновативна софтуерна платформа за сериозни образователни игри с креативна визуализация за изграждане на компетентност и отговорно управление на природните ресурси“ .
burgaslib.bg
Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...