Фестивалът на изкуствата Порт Прим Арт Фест се завръща със седмо издание и води в морския град изключителни творци.

В дните от 02 до 05 Oктомври 2024 включително (сряда-събота) на различни знакови бургаски сцени жителите и гостите на града ще могат да се насладят на различни събития-премиера на анимационни филми на прочутите писатели, художници и аниматори Пенко и Сотир Гелеви, литературни премиери с Иво Сиромахов и Георги Тошев, новият моноспектакъл на Мария Касимова -Моасе, театралната постановка „За любовта“-спектакъл по повод 80-годишния юбилей на Цветана Манева,по драматургичните текстове на Яна Борисова, с участието на цяла плеяда звезди -Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Петър Дочев, Александър Сано, Силвия Петкова, Дарин Ангелов, Тодор Дърлянов; Милен Кокушаров –роял, късометражно кино и други.

Днес 02.10.2024 г. от 17,30 ч. в галерия „Петко Задгорски“ на ул. „Митрополит Симеон“ 24 в Бургас, официално започва седмото издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, организиран от Гранд хотел и СПА Приморец.
Откриващите събития са две, подходящи за всички малки и големи ценители на изкуството и анимацията. Ето ги и тях:0т 17.30 ч. Откриване на обща изложба картини и пластики на проф. Божидар Бончев, Стефан Божков, Калия Калъчева, Георги Минчев и Анжела Терзиева. Бележитите български творци създават произведения в различни стилове и ще можете да се насладите на разнообразна изящна изложба, която има какво да даде на всеки. Авторите ще бъдат на място в галерията и ще можете да ги питате всичко, което ви интересува за тяхното изкуство.

От 18.30 ч. Анимация за деца и пораснали фенове на добрите рисувани филми: Прожекция на „Балада за самозвания рицар Желязко и огнедишащия дракон Димчо“ и „Хартиеният минотавър“. Лентите са на българските писатели, художници и аниматори Пенко и Сотир Гелеви, които също ще бъдат на място на в галерия „Петко Задгорски“, където ще са прожекциите. Всички любопитни ще могат лично от тях да научат повече за създаването на анимации, комикси, илюстрирани детски книги

Вход и за двете събития: СВОБОДЕН

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...