Казанлъшкото сдружение Младежки център за развитие (МЦР) „Взаимопомощ“ получи дарение в размер на един тон картофи от фондация „Гората. бг“ и кампанията „Дари храна, дари надежда“. Това съобщи за БТА председателят на сдружението инж. Мария Славова.

С помощта на потребителите на Защитено жилище „Оптима“ в село Дунавци и на доброволци на МЦР „Взаимопомощ“ и сдружение „Юнайтед Авангард Артист“ по проекти на програма „Европейски корпус за солидарност“ картофите бяха разпределени и част от тях вече са дарени на нуждаещи се, посочи Славова. Даренията ще продължат до края на седмицата. Тя напомни, че през 2023 г. общо сто семейства в неравностойно положение от общината получиха дарения от хранителни продукти, осигурени от фондация „Гората.бг“ и със съдействието на казанлъшката организация.

Дарените тогава хранителни продукти бяха дадени на кметовете на селата Средногорово, Енина, Овощник и Бузовград и на град Шипка, както и на представители на институции в Община Казанлък и дарители, за да изготвят списъци на социално слаби и хора в нужда. Дарение във вид на хранителни продукти получиха и военноинвалиди.

/БТА/

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...