Швеция, която изглеждаше да е приключила с браковете между роднини още преди два века, днес е изправена пред същия проблем. Този път не заради потеклото – в миналото роднинските сватби в монархията са били уреждани според принадлежността към висшата класа и хората със „синя кръв“. Сега причината са огромната маса мигранти мюсюлмани, които страната приема всекидневно с отворени обятия.

Според официални данни в Швеция живеят вече над 2,1 милиона мюсюлмани, основно араби, но и много афганистанци, пакистанци и бангладешци, при общо население 10,5 млн. души. Това означава, че към днешна дата всеки пети жител на Швеция е мюсюлманин.

Министърът на правосъдието Гюнар Стрьомер обяви днес, че планира да впише промени в Семейния кодекс на страната, които да забраняват бракове между братовчеди, както и повече да не бъдат признавани подобни бракове, сключени в чужбина.

В изявлението си той нито веднъж не посочи, че има предвид мюсюлманите мигранти. Шведските медии също избегнаха да уточняват тази важна подробност. Най-четеният вестник в Швеция „Афтонбладет“ в статията си по темата дори не намеква кои са тези шведи, които не просто в XXI век се женят по роднински, но го правят в чужбина, а после идват да живеят в скандинавската страна. В Швеция журналисти и медии се страхуват да говорят открито за проблемите, които огромната маса мигранти създават, за да не бъдат обявени за ксенофоби и расисти. На власт в Стокхолм е коалиция от три либерал-глобалистки партии. Правосъдният министър Стрьомер е член на една от тях – Умерената.

Сегашният семеен кодекс на страната, приет през 60-те години на миналия век, когато властите все още не са решили да я напълнят с мигранти, забранява сватбите между баща и дъщеря, но не включва такава и за братовчеди. Няма ограничения възрастен чичо да се ожени за младата си племенница, което също според министъра се оказва често явление в днешна Швеция. Цитиран от „Афтонбладет“, Гюнар Стрьомер признава, че „основният социален проблем пред Швеция е насилието и потисничеството в семейството, когато младежи са принудени да встъпват в предварително уредени бракове с роднини“. „Жизненото пространство на твърде много хора и техните основни свободи и права са ограничени в резултат на семейните стандарти на честта“, заявява министърът по начин, сякаш това е проблем и на коренното шведско население, какъвто той не е.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...