Софийският градски съд определи парична гаранция в размер на 250 000 лева за Румен Гайтански, обвинен по разследването за отпуснат кредит от Българската банка за развитие. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест. Румен Гайтански обжалва мярката си за неотклонение Молбата на Румен Гайтански за изменение на наложения му постоянен арест в по-лека мярка представи адвокатът му Галя Гълъбова, която пледира за налагане на парична гаранция. Прокуратурата се присъедини към искането на защитата. Прокурор Марина Ненкова каза: "Обстоятелствата, които наложиха изменението на мярката, са здравословното състояние на обвиняемия, което, въпреки положените усилия и лечението, което му се провежда в условията на ареста, не се подобрява. Обвиняемият трябва да се лекува. Следващо място е, че той съдейства на разследването като е разпитан в качеството на обвиняем и е дал обяснения". /БНР/

Софийският градски съд определи парична гаранция в размер на 250 000 лева за Румен Гайтански, обвинен по разследването за отпуснат кредит от Българската банка за развитие.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест.

Румен Гайтански обжалва мярката си за неотклонение
Молбата на Румен Гайтански за изменение на наложения му постоянен арест в по-лека мярка представи адвокатът му Галя Гълъбова, която пледира за налагане на парична гаранция. Прокуратурата се присъедини към искането на защитата. Прокурор Марина Ненкова каза:

„Обстоятелствата, които наложиха изменението на мярката, са здравословното състояние на обвиняемия, което, въпреки положените усилия и лечението, което му се провежда в условията на ареста, не се подобрява. Обвиняемият трябва да се лекува. Следващо място е, че той съдейства на разследването като е разпитан в качеството на обвиняем и е дал обяснения“.
/БНР/

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...