Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев поздрави военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции по случай Деня на военния парашутист и 80-ата годишнина от първия боен ден на Парашутната дружина. Тържественото честване се състоя днес, 17 октомври, в района на СКСО в Пловдив. В словото си заместник-министър Илиев подчерта, че от създаването си до днес Силите за специални операции са основна част от системата за национална сигурност. „С участието си в международни учения и мисии и операции вие доказвате високото равнище на своя професионализъм и бойна подготовка. Въпреки трудностите, оставате посветени на една професия, която изисква непрекъснато усъвършенстване и развитие, много отдаденост и смелост.“, каза заместник-министър Илиев. Заместник-министърът акцентира върху усилията на политическото ръководство за преодоляване на недостига на военнослужещи в Българската армия и ускоряване на процеса модернизация. „Нашето намерение е още с бюджета за 2025 г. разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП)“, каза Радостин Илиев. Той връчи награди на отличените със заповед на министъра на отбраната за проявени висок професионализъм и отговорност при изпълнение на служебните задължения. Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев подчерта, че и днес специалните сили на Българската армия изпълняват изключително отговорни, високо рискови и важни задачи. "През цялата година личният състав имаше огромни заслуги за успешното участие и изпълнение на задачите в десетки национални и международни учения. Бойната подготовка не е спирала нито за един момент. Изпълнени са хиляди дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове", каза генерал-майор Матеев. Отбелязването на Деня на военния парашутист ще продължи утре, 18 октомври. В 10.30 ч. на Алеята на парашутиста в Централните Софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти. В 12.30 ч. на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и на Щаба на отбраната, военнослужещи от СКСО, ветерани.

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев поздрави военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции по случай Деня на военния парашутист и 80-ата годишнина от първия боен ден на Парашутната дружина. Тържественото честване се състоя днес, 17 октомври, в района на СКСО в Пловдив.

В словото си заместник-министър Илиев подчерта, че от създаването си до днес Силите за специални операции са основна част от системата за национална сигурност. „С участието си в международни учения и мисии и операции вие доказвате високото равнище на своя професионализъм и бойна подготовка. Въпреки трудностите, оставате посветени на една професия, която изисква непрекъснато усъвършенстване и развитие, много отдаденост и смелост.“, каза заместник-министър Илиев.

Заместник-министърът акцентира върху усилията на политическото ръководство за преодоляване на недостига на военнослужещи в Българската армия и ускоряване на процеса модернизация. „Нашето намерение е още с бюджета за 2025 г. разходите за отбрана да достигнат по-високо ниво от 2,5 процента от Брутния вътрешен продукт (БВП)“, каза Радостин Илиев.

Той връчи награди на отличените със заповед на министъра на отбраната за проявени висок професионализъм и отговорност при изпълнение на служебните задължения.

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев подчерта, че и днес специалните сили на Българската армия изпълняват изключително отговорни, високо рискови и важни задачи. „През цялата година личният състав имаше огромни заслуги за успешното участие и изпълнение на задачите в десетки национални и международни учения. Бойната подготовка не е спирала нито за един момент. Изпълнени са хиляди дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове“, каза генерал-майор Матеев.

Отбелязването на Деня на военния парашутист ще продължи утре, 18 октомври. В 10.30 ч. на Алеята на парашутиста в Централните Софийски гробища ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите български парашутисти. В 12.30 ч. на площад „Народно събрание“ в София ще бъдат отдадени воински почести и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на парашутиста. В тържествения ритуал ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната и на Щаба на отбраната, военнослужещи от СКСО, ветерани.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...