Съвместна научноизследователска лаборатория на световно ниво у нас създават държавното Ел Би Булгарикум и японската Meiji.Договорът беше подписан на официална церемония в присъствието на министъра на икономиката и индустрията д-р Петко Николов и посланика на Япония у нас Н.Пр. Хисаши Мичигами. Основната цел на лабораторията ще бъде допълнителното изследване на полезните съставки на българската закваска и търсене на нови научни доказателства за здравословните свойства на българското кисело мляко. Изпълнителният директор на българската държавна млекопреработвателна компания Ел Би Булгарикум Живко Живков и управляващият изпълнителен директор по научна и развойна дейност и член на борда на японската корпорация Meiji Шигеру Танигучи сложиха подписи под 10-годишен договор за стратегическо партньорство и създаване на първата съвместна научноизследователска лаборатория в областта на млечнокиселите бактерии. Споразумението предвижда в новия научен център, който ще се намира в София, да се провеждат съвместни изследвания и развойна дейност от научноизследователски екипи на двете държави. Един от основните фокуси на изследванията ще бъдат бактериалните видове Lactobacilus bulgaricus и Streptococcus thermophilius, които са от български произход, изолирани са на територията на Република България и са изключителна нейна собственост. В новия научен център ще се осигури работа с най-модерни високотехнологични съоръжения и най-съвременни методи за откриване на нови здравни ползи от употребата на българското кисело мляко, като продукт, който е национално богатство.

Съвместна научноизследователска лаборатория на световно ниво у нас създават държавното Ел Би Булгарикум и японската Meiji.Договорът беше подписан на официална церемония в присъствието на министъра на икономиката и индустрията д-р Петко Николов и посланика на Япония у нас Н.Пр. Хисаши Мичигами.

Основната цел на лабораторията ще бъде допълнителното изследване на полезните съставки на българската закваска и търсене на нови научни доказателства за здравословните свойства на българското кисело мляко.

Изпълнителният директор на българската държавна млекопреработвателна компания Ел Би Булгарикум Живко Живков и управляващият изпълнителен директор по научна и развойна дейност и член на борда на японската корпорация Meiji Шигеру Танигучи сложиха подписи под 10-годишен договор за стратегическо партньорство и създаване на първата съвместна научноизследователска лаборатория в областта на млечнокиселите бактерии.

Споразумението предвижда в новия научен център, който ще се намира в София, да се провеждат съвместни изследвания и развойна дейност от научноизследователски екипи на двете държави.

Един от основните фокуси на изследванията ще бъдат бактериалните видове Lactobacilus bulgaricus и Streptococcus thermophilius, които са от български произход, изолирани са на територията на Република България и са изключителна нейна собственост.

В новия научен център ще се осигури работа с най-модерни високотехнологични съоръжения и най-съвременни методи за откриване на нови здравни ползи от употребата на българското кисело мляко, като продукт, който е национално богатство.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...