На самото събитие оркестърът бе награден с „Кристално огърлие“ на СБМТД. А „Кристална лира“ е отличие, създадено през 1997 г., което се връчва с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство. Инициатори отново са Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и агенция „Кантус Фирмус“. През настоящата година събитието се реализира с медийната подкрепа на радио „Класик А“.

Чест и привилегия за музикантите от Духовия оркестър на Бургас е да бъдат номинирани сред редицата други известни български изпълнители, състави и педагози. Можете да гласувате за него до 30 октомври.

БУРГАСКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР

През 1947 година в Бургас е създаден Граждански Духов Оркестър. Той е следовник на сформирания през далечната 1889 година военен оркестър към 24-и Черноморски пехотен полк.

Основен стремеж на оркестъра през всичките тези години е поставянето на духовата музика във фокуса на общественото полезрение. За целта той поддържа високо професионално майсторство и разнообразен репертоар.

Всички дейности на оркестъра днес са подчинени на идеята да затвърдят неговото име като своеобразна културна емблема на град Бургас.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...