Започва престижният Национален конкурс на името на Петко и Пенчо Славейкови, който и тази година ще търси най-доброто лирично авторско стихотворение. Литературната надпревара се организира ежегодно и е част от традиционните Национални Славейкови празници, които се провеждат под патронажа на президента на Република България. Те са най-значимото културното събитие в Община Трявна и тази година ще се проведат от 13 до 16 юни включително.

Авторитетната „Славейковата награда“ се присъжда на български или чуждестранен автор за лирично стихотворение след провеждане на националния конкурс. Конкурсът а е анонимен и няма възрастови ограничения. Авторите участват с едно стихотворение от максимум 30 стиха. Текстовете трябва да бъдат неиздавана досега поезия.

Приема се за неиздадено произведение това, което към крайната дата за участие в конкурса не е публикувано (на хартиен носител или в електронна книга) от издател в обособен том, включително в сборник от множество автори.

Не се допускат до участие стихотворения, появили се в Интернет сайтове и социални мрежи, както и такива, които са участвали, без да бъдат награждавани, в един или повече литературни конкурси.

Текстовете на чужд език трябва да бъдат придружени с превод на български език.

Авторите могат да изпращат своите произведения в електронен формат на следния имейл: [email protected] в два файла – един файл само с текста (неподписан) и един файл – с текст, с името и фамилията на автора, адрес и телефон за връзка.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...