Светът СНИМКА: REUTERS

Новак Джокович каза, че има съмнения относно това дали ще завърши маратонското си състезание от четвъртия кръг срещу Франсиско Серундоло на Откритото първенство на Франция, такава беше степента на болката в коляното, с която се справяше през целия мач.

Джокович надделя с 6-1 5-7 3-6 7-5 6-3 в пулсираща среща срещу аржентинеца № 27 в света в понеделник, вторият му пореден мач от пет сета след брутално завършване в 3 часа сутринта срещу италианеца Лоренцо Музети в трети кръг. Победата на защитаващия шампиона срещу Серундоло приключи много по-рано, но отне повече време, за да бъде завършена, за четири часа и 39 минути. Това беше и неговата 370-а победа в турнир от Големия шлем, счупвайки рекорда на Роджър Федерер за най-много победи на големи турнири.

И докато Джокович показа феноменална решимост и постоянство да се завърне и да спечели, когато изоставаше със сет и пробив, той призна, че има притеснения относно болката в дясното му коляно, която според него отшумява едва след като лекарството му подейства. „В един момент не знаех, честно казано, дали да продължа или не с това, което се случва“, каза сръбският №1 в света пред репортери.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...