Спорт СНИМКА: REUTERS

Новак Джокович се оттегли от Откритото първенство на Франция поради контузия в коляното, която попречи на победата му в четвъртия кръг срещу Франсиско Серундоло в понеделник. Защитаващият титлата си Джокович се стремеше да спечели 25-ата си титла от Големия шлем на сингъл на Ролан Гарос, но болката в дясното му коляно се разпали по време на петсетово състезание срещу Серундоло.

„Играх със сърцето си и дадох всичко от себе си във вчерашния мач и за съжаление, поради скъсване на медиалния менискус в дясното ми коляно, моят отбор и аз трябваше да вземем трудно решение след внимателно обмисляне и консултация“, каза Джокович в Instagram, потвърждавайки своето теглене вторник.

„Желая най-добрия късмет на играчите, които се състезават тази седмица, и искрено благодаря на невероятните фенове за цялата любов и продължаващата подкрепа. Ще се видим скоро.“ Организаторите на турнира по-рано съобщиха за оттеглянето на сръбския световен номер 1 от турнира в публикация в X, известна преди като Twitter, във вторник, пожелавайки му бързо възстановяване. Трудната победа на 37-годишния играч срещу Серундоло дойде само два дни след като той изигра още един петсетов мач срещу Лоренцо Музети в третия кръг, който завърши малко след 3 часа сутринта местно време. И докато Джокович показа феноменална решителност и постоянство, за да се завърне и да спечели срещу Серундоло, той по-късно призна, че е имал притеснения относно болката в дясното му коляно, която според него отшумява едва след като лекарствата му започнат да действат към края на мача.

„В един момент не знаех, честно казано, дали да продължа или не с това, което се случва“, каза Джокович пред репортери в понеделник. Той добави, че е почувствал „лек дискомфорт“ в коляното преди турнира, но каза, че това не е „нараняване, което изобщо би ме безпокоило“.

CNN

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...