Спорт Свети Влас

На територията на Община Несебър  – в Свети Влас, от днес до 9 юни ще се състои първият в България турнир от световната верига по плажен волейбол Beach Pro Tour – Свети Влас Фючърс. Състезанието  се провежда под егидата на Волейбол Уърлд, Европейската волейболна конфедерация (ЦЕВ) и Българска федерация волейбол (БФВ) и се организира от Диневи Груп и НюБояна Филм Студиос. Община Несебър е сред партньорите на турнира.

В конкуренция с отбори от Австрия, Австралия, Англия, Белгия, Германия, Гърция, Естония, Израел, Италия, Канада, Мавриций, Нидерландия, Норвегия, САЩ, Словакия, Сърбия, Унгария, Финландия, Франция, Чехия, Швейцария и Швеция честта на страната домакин ще защитават 11 български двойки.

Звездите на световния волейбол, които ще се впуснат в пясъчните битки тук, са изключително впечатлени от условията, които Свети Влас предлага за голям плажен турнир. Сред изтъкнатите имена са многократна победителка и медалистка от големи турнири от Световната верига на ФИВБ Брук Сует, австрийският състезател няколко медала от бившата Световна верига на ФИВБ Кристоф Дреслер, актуалната световна шампионка до 21 години от миналата есен Брехт Пийрсма.

Повече за турнира на официалната му страница: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/beach-pro-tour/2024/futures/sveti-vlas-bul/

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...