Масов пожар във фабрика, който започна след експлодиране на няколко литиеви батерии, уби най-малко 22 души в Южна Корея. Пожарът избухна в понеделник сутринта в завода Aricell в град Hwaseong, на около 45 км (28 мили) южно от столицата Сеул. Кадри от местната телевизия показват големи облаци дим и малки експлозии, които избухват, докато пожарникарите се опитват да потушат огъня. Част от покрива беше рухнал.
Южна Корея е водещ производител на литиеви батерии, които се използват в много артикули от електрически превозни средства до лаптопи. Служител на пожарната  потвърди, че сред загиналите са 18 китайци, един лаос и двама южнокорейски работници. Последното тяло все още не е идентифицирано и има опасения, че поне още един човек може да е в неизвестност.
„Повечето от телата са силно обгорени, така че ще отнеме известно време, за да се идентифицира всяко едно“, според информационна агенция AFP. Още осем души бяха ранени – двама сериозно – от 100-те, които работеха, когато избухна пожарът. Фабриката Aricell съхранява приблизително 35 000 батерийни клетки на втория си етаж, където са били инспектирани и опаковани, като повечето се съхраняват другаде.

www.bbc.com

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...