Светлинната проекция „Хоризонт“ преобрази снощи фасадата на Националния дворец на културата (НДК), а 200 дрона осветиха небето над София в 10-минутнен спектакъл с послания за изменението на климата, важната роля на науката в намиране на решения и нашата лична отговорност.

Проектът „Хоризонт“ беше създаден за домакинството на България и Министерството на околната среда и водите на 61-ата пленарна сесия на Междуправителствения панел по изменение на климата (Intergovernmental Panel on Climate ChangeIPCC) в София.

От 27 юли до 2 август близо 500 делегати от 150 държави членки на панела ще обсъдят важни въпроси, свързани с изготвянето на докладите на организацията през Седмия цикъл на оценка, който започна през юли миналата година. Официалното откриване беше вчера сутринта, а в него участваха министърът на околната среда и водите Петър Димитров, председателят на IPCC Джим Скиа, кметът на София Васил Терзиев, зам.-министърът на външните работи Невяна Митева, както и представители на междуправителствения панел.

„Хоризонт“ е посветен на изменението на климата и припомня за неразривната връзка на човека с природата, както и за отговорността, която носим за бъдещето на човечеството и на нашия общ дом.

Светлинната проекция „Хоризонт“ ще осветява Националния дворец на културата и в следващите две вечери на 28 и 29 юли от 22:00 до 23:30 часа.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Околна среда” 2021-2027 г. и Столична община. Светлинната проекция “Хоризонт” е създадена в партньорство с Impact Nest, а автори на творбата са MP STUDIO.

Напиши коментар Коментари

Оставете коментар

Задължителните полета са маркирани със*

Loading...