« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Премахват отработването

Премахват отработването България Вариант е сливането на празници с други дни да се решава на вътрешнофирмено ниво, каза Зорница Русинова Сн.: БГНЕС
Ако празниците се падат събота и неделя, почивният ден ще е понеделникът, следващ празника. Сливане на почивни дни и отработване няма да има. Ако празникът е например във вторник - ще се почива само в същия ден. Социалният министър Зорница Русинова съобщи, че се готвят промени в Кодекса на труда, които ще отговорят на очакванията на бизнеса за отработването на почивните дни. Русинова каза пред журналисти, че през миналата година има три или четири съботи, които са се отработвали заради сливане на празници, а през по-миналата година дори са били повече. По думите й по този начин за бизнеса няма предвидимост за начина, по който да организира работата си. От Министерството на труда и социалната политика ще предложат да се разпише фиксиран брой на официалните празници, като те няма да се сливат с почивните дни. Ако празниците се падат събота и неделя, почивният ден ще е понеделникът, следващ празника. Отработване в събота няма да има. По думите на Русинова това ще е полезно и за хората, и за бизнеса. Тя посочи, че отработването в събота невинаги е достатъчно ефективно и има доста проблеми за семействата с ученици, когато отработването е в неучебни дни. Министърът уточни, че хората, ако желаят да слеят празника с други работни дни в седмицата, ще могат да поискат от работодателя отпуск. Вариант е и сливането на празници с други дни да се решава на вътрешнофирмено ниво. Срещу сливането на празниците се обявиха от бизнеса, според който фирмите търпят загуби. Доволни са единствено от туристическия бранш. Синдикатите са против промяна на сега действащия модел. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Сигнали за бомби и на летищата във Варна и Бургас

  • 21 Авг 2019
  • 36
Летищата във Варна и Бургас са получили около 11.00 часа днес електронни съобщения със заплахи за сигурността, съобщиха за БТА от пресцентъра на варненския аеропорт.

Изплащането на помощите за умъртвени прасета започва след 1 септември

  • 21 Авг 2019
  • 71
След 1 септември т.г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лева на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.

Бързото топене на ледниците в Гренландия чертае бъдещето на нашата планета

  • 21 Авг 2019
  • 82
Гренландия е мястото на Земята, за което може да се каже, че е като хладилник с отворена врата, съобщи Асошийетед прес. Там ледниците се топят и морското ниво се покачва.

Комисията за личните данни наложи милионна глоба на НАП

  • 21 Авг 2019
  • 82
Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде глобена милиони заради теча на лични данни на над 5 млн. българи. Проверката на Комисията за защита на личните данни вече е приключила и в петък на НАП ще бъде връчен актът за установяване на административно нарушение, заяви пред "Сега" председателят ѝ Венцислав Караджов.

Бургас се готви да повиши туристическия си рейтинг с оригиналния проект „Силата на водата“

  • 21 Авг 2019
  • 82
"Силата на водата" е нов проект на Община Бургас по ОП "Региони в растеж 2014-2020". Има сериозен шанс неговото изпълнение да започне през следваща 2020 г.