« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Премахват отработването

Премахват отработването България Вариант е сливането на празници с други дни да се решава на вътрешнофирмено ниво, каза Зорница Русинова Сн.: БГНЕС
Ако празниците се падат събота и неделя, почивният ден ще е понеделникът, следващ празника. Сливане на почивни дни и отработване няма да има. Ако празникът е например във вторник - ще се почива само в същия ден. Социалният министър Зорница Русинова съобщи, че се готвят промени в Кодекса на труда, които ще отговорят на очакванията на бизнеса за отработването на почивните дни. Русинова каза пред журналисти, че през миналата година има три или четири съботи, които са се отработвали заради сливане на празници, а през по-миналата година дори са били повече. По думите й по този начин за бизнеса няма предвидимост за начина, по който да организира работата си. От Министерството на труда и социалната политика ще предложат да се разпише фиксиран брой на официалните празници, като те няма да се сливат с почивните дни. Ако празниците се падат събота и неделя, почивният ден ще е понеделникът, следващ празника. Отработване в събота няма да има. По думите на Русинова това ще е полезно и за хората, и за бизнеса. Тя посочи, че отработването в събота невинаги е достатъчно ефективно и има доста проблеми за семействата с ученици, когато отработването е в неучебни дни. Министърът уточни, че хората, ако желаят да слеят празника с други работни дни в седмицата, ще могат да поискат от работодателя отпуск. Вариант е и сливането на празници с други дни да се решава на вътрешнофирмено ниво. Срещу сливането на празниците се обявиха от бизнеса, според който фирмите търпят загуби. Доволни са единствено от туристическия бранш. Синдикатите са против промяна на сега действащия модел. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 129
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 145
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 128
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 156
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 134
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.