« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи е даден на съд за присвояване на над 2 млн. лв.

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи и служители на общината за незаконно присвояване на над 2 млн. лева. Разследването срещу Панайот Рейзи, главния счетоводител Златка Мусева, касиера Елена Димитрова, директорът на дирекция "Техническа" Христо Христов и бизнесмена Венцислав Петров започна след сигнал от търговско дружество "Строй 2014" ЕООД. Досъдебното производство първоначално се водеше от Окръжната прокуратура във Велико Търново, но впоследствие бе прехвърлено към обвинителите от Бургас, а след това с постановление на главния прокурор бе взето на специален надзор от Софийската градска прокуратура. Според прокуратурата в периода 2014 г. - 2017 г. кметът и подчинените му са нарушили служебните си задължения, като са възлагали строително-монтажни и ремонтни дейности на различни търговски дружества, собственост на социално слаби. Вместо по сметките на фирмите парите са превеждани на физическо лице с инициали С. Г. По този начин се целяло набавяне за себе си и за другиго имотна облага, посочва прокуратурата. Според държавното обвинение те са присвоили сумата от 2 140 156.07 лева, собственост на община Созопол.Директорът на дирекция "Техническа" в общината Христо Христов е инициирал необходимостта от строително-монтажни работи - почистване на дерета, полагане на чакъл, ремонт на улици, както и премахване на последствията от наводненията през 2014 г. Сключвани са договори, а издадените за извършените работи документи били неистински, се посочва в обвинителния акт. Документите са съставени от касиера на общината Елена Димитрова, но не били подписани от представители на фирмите, извършили строително-монтажните работи, посочват още от прокуратурата. Кметът на Созопол Панайот Рейзи бе окончателно отстранен от длъжност на 16 април 2019 г. с решение на Апелативния специализиран съд. Заради повдигнатите обвинения тогава бе отстранена и главната счетоводителка на общината Златка Мусева. На всички обвиняеми е наложена мярка за неотклонение "подписка", посочват от поркуратурата. Предстои съдът да се произнесе за насрочване на делото. източник: Дневник

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 197
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 243
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 256
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 254
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 230
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение