« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Премиерът: Истинската криза ще ни удари догодина

„Световните икономики по никакъв начин не се възстановяват. Нищо не подсказва, че сме преодолели кризата и от медицинска гледна точка, и от финансово-икономическа. В тази ситуация всяка нация трябва да бъде мобилизирана. Тежките времена предстоят“, подчерта той. „И някои ще кажат, защо не се затвори, но само преди месец си говорихме, че цели стопански сектори фалират. Не може ли да се пазим, за да не спрем. Със заповед ли трябва да се пазим?, попита премиерът. "Не считам, че ново затваряне е правилно. Трябва да се пазим, но не да спираме да работим", категоричен бе Борисов. "Мярката 60/40 в новия дизайн работи на пълни обороти. Подпомагаме не с кредити, а безвъзмездни пари и го правим много внимателно, защото тези безвъзмездни пари не извират отникъде. Мелбърн довчера ни беше даван като пример за едни от най-добрите градове за живеене и го затвориха за 6 седмици. Представете си днес ние да издадем такава заповед. Със заповеди ли трябва да се постига това? Сутринта гледах колегата Москов - забравил, че бил министър близо 3 години – да имало заповед, да стиснем хората пак. Считам, че не е редно“, посочи още Борисов. „Виждате, че в световен мащаб много по-развити с държави продължават да се лутат и няма решение, което да изпълним всички заедно. В България считаме, че като развита демокрация, когато сме добре информирани, можем да се пазим. Много са ми интересни, особено колегите вдясно, когато кажат, че трябва да се затваряме и слагаме градовете под карантина. Всеки от нас е информиран, че дезинфекцията, носенето на маска и дистанцията са единственото, което предпазва от заболяването. Като демократи сме дали този избор на хората. Какво излиза, че ако има заповед и диктат, ще го изпълняват, а иначе не?, попита отново премиерът. "Дали ще отидеш на мач или на бар е избор на всеки човек. Необходимо ли е да се затворят всички. Не знам да сме задължили някого да ходи на мач или на бар. Считам, че осъзнато трябва да спазваме мерките, а заповедта се пише за минути“, каза още министър-председателят. „Няма да издържат системите – финансови, социални, ако месеци наред се върви с 60/40, 80/20 и няма приходи, тогава държавността ще се разпадне, когато не останат пари за пенсии и заплати за основните сектори. И вие всички министри в секторите, за които отговаряте, обяснявайте, че най-лесно е да се затваря, трудното е да се научим да живеем с вируса, но да не спираме да работим. Няма да издържат системите – финансови, социални, ако месеци наред се върви с 60 на 40, 80 на 20 и няма приходи, тогава държавността ще се разпадне, когато не останат пари за пенсии и заплати за основните сектори“, заключи Бойко Борисов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Ретро дайвинг на Моста ще има и на този 6 декември

  • 03 Дек 2021
  • 290
Атрактивни демонстрации по ретро дайвинг на Моста ще има и на този 6 декември. Това вече се превръща в никулденска традиция на Сдружение "Приятели на морето - Бургас".

Манастир "Рождество Богородично" край к-с "Меден Рудник"отваря врати за Никулден

  • 03 Дек 2021
  • 217
На 6-ти декември, по случай празника на град Бургас- Никулден, манастир "Рождество Богородично" край к-с "Меден Рудник" ще отвори врати за прием на поклонници.

Кметът Димитър Николов награди отличниците от бургаските училища

  • 03 Дек 2021
  • 229
Със своя заповед кметът Димитър Николов спази традицията и обяви 6 декември - Никулден, за неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на община Бургас.

Българка проби на Мис Свят с песен, майстор е на каратето и кикбокса

  • 03 Дек 2021
  • 339
Моделът Ева Добрева се класира с песен на полуфинала в 70-ото юбилейно издание на най-стария и престижен конкурс за красота – „Мис Свят“.

Спортни събития на Никулден

  • 02 Дек 2021
  • 317
Наред с богатата културна програма, Бургас винаги посреща своя празник Никулден с поредица спортни събития. Така ще е и този декември. Движението и спортът са неразделна част от здравословния начин на живот и помагат на хората да остаряват красиво. Така че намирайте време да ги практикувате!