Десислава Иванчева ще обжалва присъдата си на трета инстанция

Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха осъдени за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Десислава Иванчева определи присъдата си като абсурдна и заяви, че ще я обжалва на трета инстанция. "Поръчката е изпълнена, целта е да бъдем наказани, но ние продължаваме да се борим, не сме поискали подкуп. При нас не е имало авторство, адвокатът ми ще подаде молба в касационния съд и ще обжалваме. Надявам се да бъдем оневинени." Тя казва, че мотивите й да обжалва присъдата са, че твърденията на прокуратурата са неоснователни. "В залата обстреляхме абсолютно всички техни обвинения. Например, доказахме, че СРС-тата са незаконни и негодни. Тефтерчето се оказа, че 40 дни е било в следствения арест без надзор, получава се нова страница", допълни тя. Иванчева обясни, че тя и Петрова са били подслушвани много преди да се получи сигналът от Ваклин. Тя определя това като политическо подслушване. Тя е на мнение, че прокуратурата дори не разполага със снимка, за да докаже искане на подкуп. "Човекът, който е подслушвал телефоните е написал в доклада за 29 март, че ние не сме искали нищо тогава. Така че на 16 март няма как да се е случило нещо. На 11 април, втората среща с г-н Дюлгеров, с измислени голи думи прокуратурата твърди, че около полунощ сме се видели и там сме извършили корупционното искане. Ние имаме донос до Икономическа полиция за същия ден, че сме били на обект, който сме проверявали в 1:39 ч., има снимки", коментира Иванчева. Бившата кметица на "Младост" допълни, че има сигнал за въпросната проверка, че тя е откраднала пакет с цимент и винтоверт. Източник: БТВ

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 63
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 34
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 72
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 63
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 62
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.