« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

България ще заведе дело пред Съда на ЕС заради пакет „Мобилност”

Европарламентът днес окончателно прие на второ четене мярката. Отхвърлени бяха всички внесени от българските евродепутати предложения за изменения. България ще заведе дело пред Съда на ЕС в двумесечен срок от публикуването на пакета „Мобилност“ в официалния вестник на ЕС. С исковете ще поискаме анулиране на част от разпоредбите. Останалите държави членки ще имат възможността да се присъединят към нашата позиция, за да бъдем по-ефективни във воденето на делото. Това заяви транспортният министър Росен Желязков. „Очаквано, но за наше съжаление, със смазващо мнозинство – с 3,5 пъти повече или 520:150/160 от гласуващите пакетът беше приет окончателно. Искам да благодаря на българската делегация за единната позиция, която изпълва със смисъл и съдържание понятия като съединение, единство и защита на националните интереси. Благодаря на всички евродепутати“, каза Желязков.Според него има шанс още преди да започне прилагането на новите правила, в рамките на 18 месеца, делото да приключи: „Ние ще искаме да бъде разгледано по същество, нямаме интерес да искаме спиране. България се свързала с всички държави от групата на единомислещите. Всяка държава има различни приоритети по отношение на различните досиета. Ние подготвяме нашите искове по значимостта на отделните файлове по трите законодателни предложения. Ние ще им дадем възможност да се присъединят към нас, но бихме ги подкрепили и по онези теми, които а сходни или са в наш интерес“, заяви министърът.Заедно с делото пред Съда на ЕС българската страна ще продължи да настоява Европейската комисия до края на настоящата година да приключи с оценката на въздействие за последиците от връщането на превозното средство в 8-седмичен период, а също и прилагането на част от правилата за сухопътната част на комбинирания транспорт. „Ние очакваме Комисията да изпълни ангажимента си и след оценката на въздействието да внесе ново законодателно предложение, с което тези мерки и тези последици да бъдат анулирани. В този процес ние ще продължим да бъдем рамо до рамо с нашите превозвачи. Вярвам на подкрепата на българските представители в ЕП и на всички отговорни институции и колеги“, добави Росен Желязков.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

„Българската Коледа“ подпомогна още 33 деца през месец юли

  • 03 Авг 2020
  • 147
От началото на 17 - тото издание на благотворителната инициатива са подпомогнати вече 372 деца. Дарените средства са на обща стойност 598 865 лв.

АПИ не знае колко са опасните мантинели на АМ „Тракия“

  • 03 Авг 2020
  • 126
Три седмици след адското меле на магистрала „Тракия“, при 160 км, взело човешки животи, от Агенция "Пътна инфраструктура" все още не знаят колко е дължината на мантинелите по магистралата, които не отговарят на изискванията за безопасност.

Яйца и домати полетяха към сръбския парламент

  • 03 Авг 2020
  • 124
Протестиращи замеряха сградата на Народното събрание. Събралите се граждани заявиха, че изборите са нередовни и не признават настоящите депутати или днешната учредителна сесия.

Държавата отпуска 82,5 млн. лева в подкрепа на животновъдството

  • 03 Авг 2020
  • 132
Това стана ясно сред среща на представители на бранша при премиера Бойко Борисов и земеделския министър

Алфа рисърч: 6 или 7 партии в следващия парламент, ако изборите са в неделя

  • 03 Авг 2020
  • 128
Това са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ", Демократична България, ДПС, "Изправи се.бг" на Мая Манолова и евентуално Обединени патриоти.