« декември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

България ще заведе дело пред Съда на ЕС заради пакет „Мобилност”

Европарламентът днес окончателно прие на второ четене мярката. Отхвърлени бяха всички внесени от българските евродепутати предложения за изменения. България ще заведе дело пред Съда на ЕС в двумесечен срок от публикуването на пакета „Мобилност“ в официалния вестник на ЕС. С исковете ще поискаме анулиране на част от разпоредбите. Останалите държави членки ще имат възможността да се присъединят към нашата позиция, за да бъдем по-ефективни във воденето на делото. Това заяви транспортният министър Росен Желязков. „Очаквано, но за наше съжаление, със смазващо мнозинство – с 3,5 пъти повече или 520:150/160 от гласуващите пакетът беше приет окончателно. Искам да благодаря на българската делегация за единната позиция, която изпълва със смисъл и съдържание понятия като съединение, единство и защита на националните интереси. Благодаря на всички евродепутати“, каза Желязков.Според него има шанс още преди да започне прилагането на новите правила, в рамките на 18 месеца, делото да приключи: „Ние ще искаме да бъде разгледано по същество, нямаме интерес да искаме спиране. България се свързала с всички държави от групата на единомислещите. Всяка държава има различни приоритети по отношение на различните досиета. Ние подготвяме нашите искове по значимостта на отделните файлове по трите законодателни предложения. Ние ще им дадем възможност да се присъединят към нас, но бихме ги подкрепили и по онези теми, които а сходни или са в наш интерес“, заяви министърът.Заедно с делото пред Съда на ЕС българската страна ще продължи да настоява Европейската комисия до края на настоящата година да приключи с оценката на въздействие за последиците от връщането на превозното средство в 8-седмичен период, а също и прилагането на част от правилата за сухопътната част на комбинирания транспорт. „Ние очакваме Комисията да изпълни ангажимента си и след оценката на въздействието да внесе ново законодателно предложение, с което тези мерки и тези последици да бъдат анулирани. В този процес ние ще продължим да бъдем рамо до рамо с нашите превозвачи. Вярвам на подкрепата на българските представители в ЕП и на всички отговорни институции и колеги“, добави Росен Желязков.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Почина звездата от "Лудия Макс" Хю Кийс Бърн

  • 03 Дек 2020
  • 107
Австралийският актьор Хю Кийс Бърн, изпълнил ролята на Безсмъртния Джо във филма "Лудия Макс: Пътят на яростта", почина на 74-годишна възраст, съобщи ТАСС.

България ще закупи 4 ваксини срещу коронавирус

  • 03 Дек 2020
  • 90
НС даде зелена светлина да купим 4 ваксини срещу COVID-19 Противопоказанията и съдържанието ще са ясни, когато ги получим, стана ясно от думите на здравния министър Народното събрание даде картбланш на правителството да купим 4 ваксини срещу коронавирус, които са одобрени от Европейската комисия.

Кампанията „Елха на доброто“ събира подаръци за деца в риск

  • 03 Дек 2020
  • 85
Кампанията „Елха на доброто“ и тази година ще опита да подари по-светла Коледа на децата в риск.

Художникът на Бургас за 2020 г. ще бъде обявен в онлайн церемония на 6 декември, вижте номинираните

  • 03 Дек 2020
  • 86
Церемонията "Художник на годината" за 2020 г. ще се проведе онлайн.

ГДБОП участва в мащабна международна операция срещу прането на пари

  • 03 Дек 2020
  • 90
В периода 15 септември - 30 ноември Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" участва в международната операция ЕММА 6, съобщиха от МВР.