« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Стартира кандидатстването по новата схема „60/40“

От днес работодателите могат да кандидатстват по новия дизайн на схемата „60/40", която има за цел да запази заетостта в периода 1 юли - 30 септември, съобщават от Агенцията по заетостта. Първоначално държавната антикризисната мярка трябваше да продължи до края на месец юни - три месеца след въвеждането на извънредното положение. Тя обаче бе променена след направени анализи и достатъчен останал ресурс за това. Според новия дизайн обхватът на фирмите, които могат да се възползват от нея, е разширен. В сектор "Здравеопазване" всички, които нямат договор с осигурителната каса, ще могат да кандидатстват за компенсации, ако отговарят на условията. По новата мярка ще могат да се възползват лекари по дентална медицина и други дейности по хуманно здравеопазване, като например кръвни банки и тъканни банки. Новият обхват включва и различни учебни центрове в сектор „Образование". Това бе обявено след заседание на НСТС на 29 юни. Отпада изискването работодателите да са платили данъци и осигуровки за 2020 г., но има условие да са ги декларирали като дължими. Според Васил Велев от АИКБ удължаването на мярката ще спомогне за запазване на заетостта за следващите три до шест месеца. Социалният министър Деница Сачева допълни, че при необходимост схемата може да бъде удължена до края на годината, но след анализ на икономическите показатели. Припомняме, че с актуализацията на държавния бюджет в началото на април в него бяха налети допълнително 1 млрд. лв. за схемата "60/40". По предишния й дизайн, към 29 юни, министър Сачева обяви, че са изплатени едва 114.7 млн. лв., което е приблизително 15% от предвидения от правителството бюджет. На електронния сайт на Агенцията по заетостта, в рубрика „Финансови стимули за запазване на заетостта", са публикувани образците на документи, информация за работодателите и процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване. Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция „Бюро по труда".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 159
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 157
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 126
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 127
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 237
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.