« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Стартира кандидатстването по новата схема „60/40“

От днес работодателите могат да кандидатстват по новия дизайн на схемата „60/40", която има за цел да запази заетостта в периода 1 юли - 30 септември, съобщават от Агенцията по заетостта. Първоначално държавната антикризисната мярка трябваше да продължи до края на месец юни - три месеца след въвеждането на извънредното положение. Тя обаче бе променена след направени анализи и достатъчен останал ресурс за това. Според новия дизайн обхватът на фирмите, които могат да се възползват от нея, е разширен. В сектор "Здравеопазване" всички, които нямат договор с осигурителната каса, ще могат да кандидатстват за компенсации, ако отговарят на условията. По новата мярка ще могат да се възползват лекари по дентална медицина и други дейности по хуманно здравеопазване, като например кръвни банки и тъканни банки. Новият обхват включва и различни учебни центрове в сектор „Образование". Това бе обявено след заседание на НСТС на 29 юни. Отпада изискването работодателите да са платили данъци и осигуровки за 2020 г., но има условие да са ги декларирали като дължими. Според Васил Велев от АИКБ удължаването на мярката ще спомогне за запазване на заетостта за следващите три до шест месеца. Социалният министър Деница Сачева допълни, че при необходимост схемата може да бъде удължена до края на годината, но след анализ на икономическите показатели. Припомняме, че с актуализацията на държавния бюджет в началото на април в него бяха налети допълнително 1 млрд. лв. за схемата "60/40". По предишния й дизайн, към 29 юни, министър Сачева обяви, че са изплатени едва 114.7 млн. лв., което е приблизително 15% от предвидения от правителството бюджет. На електронния сайт на Агенцията по заетостта, в рубрика „Финансови стимули за запазване на заетостта", са публикувани образците на документи, информация за работодателите и процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване. Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция „Бюро по труда".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 11
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 35
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Народното събрание прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата

  • 19 Апр 2024
  • 44
Народното събрание прие на първо четене предложението на парламентарната група на „БСП за България“ за отлагане с 1 година на либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 71
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.

ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО КОНЦЕРТА „БЪЛГАРИЯ ПЕЕ” В БУРГАС 2024

  • 19 Апр 2024
  • 80
Остават броени часове до големия концерт на 8-те хорови колектива от Бургас и поредна спирка на осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”.