Гърция затваря напълно още един граничен пункт с България

От тази нощ Гърция ще затвори ГКПП „Ексохи”. Това става ясно от съобщение на Главна дирекция „Гранична полиция“. Гръцките власти са предупредили, че от 00:00 ч. на 22 юли през пункт „Ексохи“, който е при българския „Илинден“, няма да се пропускат в двете посоки пътуващи, независимо от тяхното гражданство, както и всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили. Забраната ще важи до 3 август. От 00.00 ч. на 22 юли до 4 август се разрешава влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) през сухопътната граница с България единствено през ГКПП "Кулата"-"Промахон" и през ГКПП "Маказа"-"Нимфеа". Пътуванията се доказват със съответните документи. Припомняме, че влизането в Гърция на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес https://travel.gov.gr Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 51
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 50
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 111
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 104
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 83
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.