НОВА СХЕМА: Телефонни измамници събират плячка с бързи преводи

Такъв случай е регистриран на 21 юли в Чирпан, където мним полицай успял да убеди 81-годишна местна жителка, че спестяванията й са необходими на МВР, за да задържат група опасни престъпници. На финала на разговора бабата получила указания да отиде на адреса на фирма, която извършва спешни преводи в чужбина и оттам превела по указаната й сметка 1800 лв. Опитите на служителката да разубеди старицата останали безуспешни. Жената твърдо „отстояла“ че иска да бъдат хванати престъпниците. Ден по-късното жертвата подала жалба до местното РУ „Полиция“ за измамата, а проверката установила, че парите са били изтеглени още предния ден. Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК. От полицията за пореден път напомнят, че МВР никога и по никакъв повод не е търсило финансова помощ от гражданите в хода на специализираните си акции. Това е вторият случай на телефонна измама в Старозагорска област през последния месец, след като по обяд на 6 юли с 6 500 лв, няколко златни пендари и семейни бижута се раздели 79-годишна жителка на Казанлък, която повярвала че на домашния й телефон звъни прокурор от спецпрокуратурата. Жалбата си възрастната жена депозирала в РУ „Полиция“ около 18,00 часа като твърдяла, че лично й позвънил един от заместниците на Иван Гешев, за да помогне при залавянето на голяма група мошеници. Вързопчето с банкнотите, пендарите и бижутата старицата оставила върху капака на лек автомобил, който бил паркиран на доста отдалечената от дома й улица „Братя Миладинови“, след което в изпълнение на дадените „указания“ се прибрала обратно. Източник: Монитор

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 285
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 263
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 270
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 300
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 271
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.