« октомври 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Протестиращи блокираха Дариткова и Нинова пред БНТ

С блокиране на движението и възлови кръстовища приключи вчерашния 16-ти ден на протести в София и страната. В столицата полицай пострада при щурм на сградата на Министерския съвет с пъдпъдъчи яйца. Той е уцелен в окото и му е оказана медицинска помощ, съобщиха на брифинг от СДВР. От там допълниха, че към 21 ч. протестиращите са били призовани от ораторите да блокират възлови кръстовища и бяха затворени 11. А блокадата е приключила в 23.30 часа. Увеличава се броят на афектираните граждани, които попадат в блокадите. Те декларират нарушение на правата им и са склонни към по-крайни действия. Възникват и саморазправи. Блокиращите застрашават живота и здравето си, както и тези на водачите, допълниха от столичната полиция. Под блокада и възгласи от страна на протестиращите се оказаха председателите на двете най-големи парламентарни групи в Народното събрание, Даниела Дариткова и Корнелия Нинова, на излизане от сградата на БНТ. Недоволните са блокирали входовете и околните улици с контейнери за смет. Целта на тези мероприятия била да не се допусне излизането от сградата на Дариткова и Нинова. Към полунощ Нинова и Дариткова, по собствена преценка, отказали охраната от страна на полицията и решили да напуснат обществената телевизия една след друга. Тогава станали жертви на силна вербална агресия, както и хвърляне на бутилки и кенчета от бира, което наложи намеса на полицията. Една от двете била блокирана в колата си и впоследствие изведени безопасно, уточниха от СДВР. . От там допълниха, че през вчерашния ден няма задържани. Не е използвана физическа сила от страна на полицаите. Те изградили кордони и на моменти се наложило да изтласкат протестиращи, за да подсигурят лидерите на двете най-големи парламентарни групи. По-късно председателката на парламентарната група на ГЕРБ заяви в пост в социалната мрежа: "Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Чист въздух

  • 18 Окт 2021
  • 139
Няма регистрирани превишения на средночасовите и на средноденонощните норми на контролираните замърсители за периода 11 – 17 октомври. Това показват данните на РИОСВ и Община Бургас.

Уебинар „Развитие за енергийните кооперативи в България“в Бургас

  • 18 Окт 2021
  • 119
На 21 октомври от 10:00 ч. ще се проведе уебинар „Развитие за енергийните кооперативи в България“, чийто организатори са ЦЕЕ ЕнЕфект, ОМЕЕ ЕкоЕнергия, Грийнпийс, Център за изследване на демокрацията, с подкрепата на Европейската климатична фондация и Energy Cities.

Учебната година по краезнание започна

  • 15 Окт 2021
  • 360
Започна учебната година по краезнание в 12 училища и всички детски градини в община Бургас. Новият предмет се изучава в първи и пети клас в училище и в 3 и 4 група в детските градини, където се реализира новата общинска програма „Моят град Бургас”.

„Изкуствен Интелект за Публични Политики“ и в Бургас

  • 15 Окт 2021
  • 277
Община Бургас се присъедини като партньор по тригодишен проект „Изкуствен Интелект (ИИ) за Публични Политики“, финансиран по Програма „Хоризонт2020“.

Нежелан детски кът в к-с Лазур?

  • 15 Окт 2021
  • 277
През лятото бургазлии с адреси в бл. 88 и на ул. „Юрий Венелин“ №24 в к-с „Лазур“ заявиха отново категоричното си нежелание под прозорците им да има детски кът. Още през 2018 г. те събраха подписи ПРОТИВ него и ги внесоха в Общината.