« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЦИК увеличи секциите в чужбина

ЦИК увеличи секциите в чужбина България Ще има ново увеличение след промяна на Изборния кодекс
Въз основа на информация от МВнР Централната избирателна комисия реши да увеличи броя на секциите на някои места в чужбина. Общият брой на секциите извън страната стана 307 в 71 държави, съобщи пред журналисти днес Александър Андреев, член и говорител на ЦИК.

В посолството ни в Берлин ще има две секции вместо една, в Мюнхен от една секциите се увеличават на три, в Мадрид също ще има три секции, във Виена ще има две вместо една секция. Секцията в Джакарта ще бъде закрита, съобщи Андреев.

Броят на секциите в чужбина пак ще се промени, защото се очакват промените в Избирателния кодекс, с които ще падне ограничението от 35 секции за страни в ЕС.

В ЦИК бяха проведени консултации с парламентарно представените партии за назначаване на СИК в чужбина. Досега само на няколко места СИК са в пълен състав. Очакват се предложения от партиите за назначаване на членовете на останалите СИК, съобщи Андреев.

Машинното гласуване ще се осъществява от фирмата "Сиела Норма", която единствено е дала оферта на техническото задание за ползване на 500 машини , плюс 35 резервни. 500-те секции, в които ще се разположат тези машини, са в 31-те избирателни района на страната. Тези секции са публикувани на страницата на ЦИК, а решението за тяхното избиране е с номер 3799 от 18 октомври.

От 12 до 19 октомври в ЦИК са постъпили шест жалби за неправомерно използване на лични данни. Те се препратени по компетентност на Комисията за лични данни.

Срещу решения на ЦИК има пет жалби и за тях се чака решение на ВАС. Една от тези жалби е за местата за гласуване в чужбина. Делото във Върховния административен съд по тази жалба е утре, каза Камелия Нейкова, член и говорител на Централната избирателна комисия.

До 22 октомври граждани с трайни увреждания могат да подадат заявления в общината за гласуване с подвижна избирателна комисия, припомни Нейкова. До същата дата хората, които искат да гласуват по настоящ адрес, могат да подадат заявление в общината за включване в избирателните списъци.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Въвеждат специален режим за достъп до Гробищния парк за Черешова задушница

  • 03 Юни 2020
  • 123
При специален режим ще се допускат автомобилите и гражданите до Гробищния парк на Черешова задушница /събота/. Движението в района на Бургаския гробищен парк ще бъде еднопосочно за времето от 07.30 часа до нормализиране на трафика.

Борисов: На 15 юни падат всички мерки, остават само социалните

  • 03 Юни 2020
  • 103
На 15 юни изтича извънредното санитарно положение и всички мерки ще паднат. Ще останат само социалните мерки и мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.

1868 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища

  • 03 Юни 2020
  • 120
Общо 1906 деца са регистрирани в бургаската електронна система за прием в първи клас. От тях приетите на първо класиране са 1868. Родителите на приетите деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 5 до 12 юни.

Бургас с нова мярка в подкрепа на туризма: тематични уикенди до края на лятото

  • 03 Юни 2020
  • 118
Етно и хендмейд уикенд с разнообразни събития ще се проведе на 12-14 юни в Бургас. Това е първият от поредица тематични уикенди, които ще продължат до края на лятото. Идеята е всеки уикенд да бъде посветен на определена тема.

Буферен резервоар ще пази „Сарафово“ от наводнения

  • 03 Юни 2020
  • 132
Община Бургас изгражда буферен резервоар, който ще предпазва квартал "Сарафово" от наводнения, предизвикани от поройни дъждове. Заради особеностите на релефа, при обилен валеж дъждовната вода от близките земеделски площи се стича към квартала и наводнява улици и жилищни сгради.