« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЦИК увеличи секциите в чужбина

ЦИК увеличи секциите в чужбина България Ще има ново увеличение след промяна на Изборния кодекс
Въз основа на информация от МВнР Централната избирателна комисия реши да увеличи броя на секциите на някои места в чужбина. Общият брой на секциите извън страната стана 307 в 71 държави, съобщи пред журналисти днес Александър Андреев, член и говорител на ЦИК.

В посолството ни в Берлин ще има две секции вместо една, в Мюнхен от една секциите се увеличават на три, в Мадрид също ще има три секции, във Виена ще има две вместо една секция. Секцията в Джакарта ще бъде закрита, съобщи Андреев.

Броят на секциите в чужбина пак ще се промени, защото се очакват промените в Избирателния кодекс, с които ще падне ограничението от 35 секции за страни в ЕС.

В ЦИК бяха проведени консултации с парламентарно представените партии за назначаване на СИК в чужбина. Досега само на няколко места СИК са в пълен състав. Очакват се предложения от партиите за назначаване на членовете на останалите СИК, съобщи Андреев.

Машинното гласуване ще се осъществява от фирмата "Сиела Норма", която единствено е дала оферта на техническото задание за ползване на 500 машини , плюс 35 резервни. 500-те секции, в които ще се разположат тези машини, са в 31-те избирателни района на страната. Тези секции са публикувани на страницата на ЦИК, а решението за тяхното избиране е с номер 3799 от 18 октомври.

От 12 до 19 октомври в ЦИК са постъпили шест жалби за неправомерно използване на лични данни. Те се препратени по компетентност на Комисията за лични данни.

Срещу решения на ЦИК има пет жалби и за тях се чака решение на ВАС. Една от тези жалби е за местата за гласуване в чужбина. Делото във Върховния административен съд по тази жалба е утре, каза Камелия Нейкова, член и говорител на Централната избирателна комисия.

До 22 октомври граждани с трайни увреждания могат да подадат заявления в общината за гласуване с подвижна избирателна комисия, припомни Нейкова. До същата дата хората, които искат да гласуват по настоящ адрес, могат да подадат заявление в общината за включване в избирателните списъци.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Държавният съвет на Турция решава статута на храма "Света София"

  • 02 Юли 2020
  • 94
Държавният съвет на Турция (висшият административен съд на страната) приключи заседанието за статута на храма "Света София", а решението се очаква да бъде огласено в срок до 15 дни, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Гърция с 30% спад в туризма досега

  • 02 Юли 2020
  • 80
Гърция отчита над 30% спад на туристите спрямо миналата година заради кризата с COVID-19. Това съобщи гръцкият икономист Йоаким Каламарис. Той отбеляза, че в цялата страна са затворени около 30 000 ресторанти и кафенета, а безработицата се очаква да достигне до 30%.

След рязко падане на цените заради коронавируса, храните поскъпват

  • 02 Юли 2020
  • 77
За първи път след изолацията, световните цени на храните се повишиха на месечна база от началото на 2020 година и отбелязаха леко възстановяване след рязкото падане, предизвикано от коронавирусната пандемия, съобщи агенцията по храните към ООН.

Продължават процедурите за изграждане на анаеробната инсталация за биоразградими отпадъци

  • 02 Юли 2020
  • 78
Немската компания Bekon, която е изградила инсталация за преработка на битови отпадъци непосредствено до стадиона на футболния гранд "Байерн" - Мюнхен ще строи анаеробната инсталация за преработка на биоразградими отпадъци в Бургас.

113 миньори загинаха в мина за нефрит

  • 02 Юли 2020
  • 81
Най-малко 113 миньори от нефритена мина в Мианмар са загинали след свлачище в северната част на страната, съобщиха пожарните служби в страната. Мусонните дъждове, които влошават условията за работа в този сектор, са причината за свлачището.