Алфа рисърч: 6 или 7 партии в следващия парламент, ако изборите са в неделя

  • 03 Авг 2020
Това са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ", Демократична България, ДПС, "Изправи се.бг" на Мая Манолова и евентуално Обединени патриоти. Малко над 45% казват, че няма да гласуват или не са решили, показват данните от национално представително проучване на "Алфа рисърч", направено по поръчка на "Дневник", проведено между 23 и 30 юли сред 1017 души по метода лице в лице. Българите се разделят в позицията си за незабавна оставка и предсрочни избори (39,3%) и за оставане на кабинета на власт до редовния вот за парламент през пролетта на 2021 - 36,8%, показват още данните. Малко над 11% от българите дават предпочитания Борисов отново да бъде премиер, а други - над 11% - посочват президента Радев. За около 6% от българите е възможно и Слави Трифонов да бъде министър-председател. Преценката на повечето българи (48,5%) е за коалиционно правителство и в следващия парламент. Като най-висока подкрепа събира кабинет с участието на "Демократична България" - или в коалиция с ГЕРБ (8,1% виждат такъв вариант), или с партията на Слави Трифонов - 9,4%. Христо Иванов от "Демократична България", който е най-активният лидер в подкрепа на протестите и акции и сигнали срещу задкулисие, схеми в прокуратурата и ролята на Доган и Пеевски, получава подкрепа от 5% за премиер, следва Мая Манолова - също активна в протестните шествия и обикаляне на страната през последните месеци.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 326
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 301
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 310
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 308
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 278
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.