Протестите са полезни за коронавируса?

Причината е, че по протестите са предимно млади и здрави хора и именно те трябва да се сблъскат със заразата, повечето да я изкарат безсимптомно, за да изчезне тя. Така той отново потвърди теориата си за “стадния имунитет”. Протестите са български вариант на шведския модел, категоричен бе пред Дарик радио инфекционистът доц. Атанас Мангъров. Той констатира, че от април досега съотношението между направени тестове и положителни за коронавирус проби е едно и също. Мангъров каза още, че това доказва, че карантината е била напълно безсмислена. Инфекционистът посочи още, че именно чрез сблъскването на първия коронавирус с младите хора преди 18 години е довело до неговото изчезване, въпреки че според Мангъров той е бил по-смъртоносен от настоящия. Въпреки, че през последните дни се съобщава за нарастване на процента на заразоразпространение, който към момента вече е осем процента, доц Мангъров заяви, че „От април досега е едно и също. На 100 теста положителни са между 3 и 7. Това показва, че карантината е абсолютно безсмислена той посочи, че събирането на площадите е много положително и нарече протестите български вариант на шведския модел. По площадите са млади, здрави и силни хора и те трябва да се срещнат с вируса и да го прекарат в огромната си част от случаите безсимптомно. Това нещо, този вирус докато не мине през съответната критична маса от населението, няма да се спре,” допълни инфекционистът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 18
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 68
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 44
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 76
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 70
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.