Приключиха конкурсите за директори на школа

Първенец в броя кандидатури за креслото на директор държи най-старото училище в Бургас – ОУ „Св. Климент Охридски“, където осем души се впуснаха в надпреварата да заемат мястото на пенсиониралата се още през април, но останала на поста си до края на учебната година Юлия Пенева. Нейното място спечели досегашната директорка на Долно Езерово Женя Железова. Нашумялото СУ „Добри Чинтулов“ около протестите на родителите, свързани с преместването на учениците в сградата на съседното СУ „Йордан Йовков“, също търсеше своя директор. По непотвърдени данни трима от кандидатите са били допуснати до последния етап на конкурса, но се е явила единствено временно изпълняващата длъжността Милена Дренска, която защити поста си. Колоритна личност, която сяда в директорското кресло на училище “Найден Геров“ в Меден рудник, е народният певец Лазар Налбантов. Неговото име бе спрягано като идея от страна на родители да се кандидатира за „Чинтулов“, но не би. Гласовитият бургазлия, оглави, училището, което е завършил - „Найден Геров“. Комисията е била възхитена от представянето му и показаната амбиция, твърдят запознати. Александър Иванов поема ОУ „Св. Княз Борис I“, Пепа Марчева си защити директорския пост в ОУ „Любен Каравелов“, нейната колежка и съименичка Пепа Запрянова пък си потвърди поста за ОУ „Елин Пелин“ в „Меден рудник“. Директор на ОУ „Васил Левски“ в кв. „Горно Езерово“ е Диана Ковачева. СУ„Петко Росен“ се оглави от Даниела Петрова. Своят пост затвърди директорката на ОУ „Антон Страшимиров“ в „Славейков“, Дияна Петкова. За професионалната гимназия по дървообработване „Георги Кондолов“ няма избран кандидат. Няма избран кандидат и за директорския пост на ОУ „Васил Левски“ в Българово. „Няма никакви обструкции засега по отношение на избора на директори, вероятно затова, че всеки си видя резултата. Прави впечатление, че онези от кандидатите, които получиха висок брой точки на теста, имаха добра преднина и в крайното класиране. Голяма активност проявиха родителите, които участваха в комисиите. Те бяха динамични, активни, оспорващи. Поставяха сериозни въпроси. В повечето случаи, да не кажа във всички бяха доволни от кандидата, който бе избран“, коментира инж. Илиева. Източник: Черноморски фар

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 320
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 296
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 305
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 307
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 277
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.