« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Полицейска акция срещу мотористи и агресивни водачи

"Към момента пътно-транспортната обстановка в страната е спокойна. За изминалото денонощие имаме възникнали 16 тежки пътно-транспортни произшествия с един загинал участник и 21 ранени. Имаме едно тежко пътно-транспортно произшествия в района на Ришкия проход, на територията на Областна дирекция Бургас, където в момента тече оглед на произшествието. Пътят в участъка е затворен и има обходен маршрут. С цел подобряване на пътно-транспортната обстановка от отдел „Пътна полиция“ от Главна дирекция „Национална полиция“ е създадена организация и от днешна дата до 12 август започва специализирана полицейска операция, която е с три основни акцента", каза той. Катастрофа с мотоциклет затруднява движението на пътя Дряново-Габрово "Продължаваме и засилваме контрола на водачите на дву- и триколесни моторни превозни средства, с цел недопускане на пътни инциденти с тях. Вторият акцент е засилен контрол по автомагистралите и основната пътна артерия първи и втори клас посока от вътрешността на страната към черноморските курорти. В тази насока са включени всички налични технически средства за контрол на скоростта и са разположени в уязвимите участници в пътната мрежа, както по местата, където имаме най-много нарушения на скоростните режими. Провеждане на денонощна операция от петък на територията на черноморските курорти за недопускане на употреба на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, окито са употребили алкохол и наркотични вещества. Както и изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение и водачи с агресивно поведение", обясни инспектор Соколов. Той увери, че там, където пътната мрежа позволява обходни маршрути при потенциални блокади от страна на протестиращи, тогава полицията ще направи необходимата организация.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”ще модернизира учебната среда със 730 000 лв.

  • 15 Апр 2024
  • 254
Бургаската Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” спечели финансиране на концепция за интегрирани териториални инвестиции – Академия “Успешно ново начало”.

Здравният министър д-р Кондева удължава забраната за износ на инсулини с още месец

  • 15 Апр 2024
  • 320
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства.

Повишения във водосборите на няколко реки се очакват в сряда, според данни на МОСВ

  • 15 Апр 2024
  • 259
В резултат на валежи в сряда, 17 април, ще има по-значителни повишения във водосборите

Велико Търново вече разполага с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух

  • 15 Апр 2024
  • 298
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването на седмото и първото ново държавно болнично вертолетно летище извън София.

3 398 111 лева е размерът на вноската по чл. 1 от Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт за месец март 2024 г.

  • 15 Апр 2024
  • 213
С влизането в сила през месец ноември 2023 г. на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт, лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт.