Защо Германия предупреди да не се пътува до българското Черноморие?

Причината - силното нарастване на новите инфекции в десет нови региона на ЕС. Варна и „Златни пясъци" са особено популярни сред германските туристи. Онези, които обичат да участват в плажни партита и шумни веселия, често пъти избират именно курортите около Варна. Защото там се лее евтин алкохол, а силната музика от дискотеките гърми по цяла нощ. "Златни пясъци" отдавна се опитва да застигне и замести легендарния „Балерман" на остров Майорка, отбелязват множество германски медии. „Златните" вече имат славата на „най-дългата парти миля в България" и от години насам се конкурират с испанския оригинал в Ел Аренал, къдетожадни за веселия германски младежи от години насам прекарваха летния си отдих. Представителите на българския туристически бизнес неизменно отричат съобщенията за липса на достатъчно предпазни мерки срещу разпространението на коронавируса, отбелязва „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг". Но поради значителното нарастване на новите инфекции германското правителство отправи предупреждение за туристически пътувания дотам. Голям брой германските медии подчертават, че Варна е и едно от двете най-важни летища на българското Черноморие, както и това, че предупреждението засяга още областите Благоевград и Добрич. Отбелязва се и фактът, че германските туристи, заедно с руснаците и британците, са най-важната и многочислена група чуждестранни посетители на морските курорти. Като рискови региони бяха определени и седем окръга в Румъния. Тези общо десет региона влязоха в списъка на Института „Роберт Кох" за местата, на които има повишена опасност от заразяване с коронавирус. България и Румъния са съответно четвъртата и петата страна от ЕС, за които има отправени частични предупреждения от Берлин. Предупреждението не е забрана за пътуване Други такива предупреждения са в сила за Люксембург, за белгийската провинция Антверпен и за три региона в Испания: Арагон, Навара и Каталуния, заедно с туристическата метрополия Барселона и плажовете по Коста Брава. Ново попълнение в списъка е австралийският щат Виктория. Предупреждението не е забрана за пътуване, но има целта да окаже възпиращо въздействие. Положителен ефект от това е, че хората, които са имали резервации за въпросните региони, сега имат право безплатно да ги анулират. Всеки, който се връща в Германия от рисков регион, от вчера (8.8) e длъжен да се подложи на тест за коронавирус.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 104
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 111
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 116
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 153
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 128
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.