« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Николай Бареков също поведе плажен протест

Явно примерът на Христо Иванов и забития флаг пред имението на Доган стана заразителен. Граждански протест се състоя пред имението на Иво Прокопиев в местността Буджака край Созопол. Поведе го бившият евродепутат Николай Бареков, за да покаже, че бетонът е излят върху скалите, а за рибари и туристи остава само да слаломират по козя, стръмна пътека и достъпът до водата им е запречен. Той заяви, че е дошъл тук, защото както морето и брегът край "Росенец" са държавни, така и тук край Созопол важи същото. "Ние тръгнахме като граждански, туристически протест, Прокопиев е човек на зелените каузи. Вие какво зелено виждате в това? Така строи защитникът на зелената кауза - бетон върху скалите", заяви Бареков. Журналистът припомни, че по Конституция морето е на всички. "Как да стигнем до морето?", попита той риторично, а преди това върза на оградата българското знаме. "Прокопиев, излез!", провикнаха се протестиращите и освиркаха бизнесмена с викове "ууу" и надуха свирки. "Отиваме да проверим къде си изхвърля тоалетните", каза Бареков, като пое по друга пътека край имението, след като местни му разкриха и този детайл. "Ама много е готино да пикаеш в морето! Явно зелените много държат на това нещо", възкликна Бареков. Той припомни, че част от имотите на Прокопиев са запорирани от КПКОНПИ. "Тук говорим за 200 млн. Не само, че са го направили като схема, като доходи, които не са ясни, а с подкрепата на държавата", коментира журналистът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 238
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 283
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 218
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 275
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 240
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.