Има опасност от анулиране на полетите от Германия заради ръста на коронавирус у нас

Вицепремиерът Марияна Николова е провела работна среща с Калин Сутев, официален представител за България на германския туроператор „Дер Туристик“. Обсъдена е била темата с развитието на пандемията в България и предприетите мерки за ограничаването ѝ. Припомняме, че германските власти въведоха предупреждение за пътуване до три области в страната ни, засега, по северното Черноморие. "Германия продължава да е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Уверих го, че всички необходими мерки за ограничаване разпространението на вируса се прилагат в местата за настаняване и заведенията според разпоредбите на здравния министър и предписанията на нашата институция. Г-н Сутев помоли за спешно съдействие от страна на правителството, преди германските власти да вземе окончателното решение за предупреждението. В противен случай ще се ограничат летателните програми до Варна и вероятно сезонът ще приключи по-рано. Съвместно с колегите ми от министерствата на външните работи и на здравеопазването предприемаме необходимите мерки на високо дипломатическо ниво и по експертен път до германските потребители да достигне информацията, че в България строго се спазват санитарните мерки", коментира Марияна Николова.    

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

16 убити и стотици ранени в Нагорни Карабах

  • 29 Сеп 2020
  • 76
Сепаратисткият регион Нагорни Карабах съобщи днес, че 16 негови военнослужещи са били убити и над 100 ранени при сблъсъци с азербайджански части.

Бойко Борисов иска да купи още 8 нови самолета F-16 от САЩ

  • 29 Сеп 2020
  • 69
Бойко Борисов планира да купува още самолети от САЩ. Правителството планира развитието на стратегическото партньорство с „Локхийд Мартин“ в дългосрочен план“, каза премиерът Борисов по време на среща с „Локхийд Мартин“.

Яхтклуб "Черноморец Бургас" с нов международен успех

  • 29 Сеп 2020
  • 84
Яхтклуб "Черноморец Бургас" отново блести със сериозен международен успех.

Акция "Да изчистим Черно море" утре

  • 29 Сеп 2020
  • 89
Природолюбители организират в Бургас мащабна акция за почистването на плажа при Солниците.

Здравният министър: Няма да има КПП - та!

  • 29 Сеп 2020
  • 86
В България няма здравна криза. КПП-та не са обсъждана мярка. Към настоящия момент цифрите са такива, че те не изискват никакво втвърдяване на мерките срещу пандемията от коронавирус. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.