Отлична новина! Израелските туристи тръгват към България

Израел се очаква днес да вкара България в свободния списък за пътувания. Според тях това ще бъде много добра новина, защото те обичат страната ни. Израелските туристи посещават морските курорти Слънчев бряг, Златни пясъци и Варна, където съчетават почивката си с хазартния туризъм.Заслуги за вкарването на България в зеления списък вероятно има и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която наскоро проведе телефонен разговор с министъра на туризма на Държавата Израел Асаф Замир. Израел е приоритетен туристически пазар и стратегически партньор на България, посочи министърът. През 2019 г. са регистрирани близо 245 хил. посещения на израелски туристи у нас. Проведени бяха преговори за подписване на Меморандум за разбирателство между правителствата на България и Израел за приемане на специални мерки за подпомагане на гражданската авиация в условията на COVID-19.Министерството на туризма и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията съгласуваха без бележки проекта, а Министерството на здравеопазването предостави бележки за медицинските аспекти, информира вицепремиерът своя събеседник. Министър Замир уточни тогава, че неговата позиция е за България да няма рестрикции, които да повлияят на туризма, и страната да не бъде включвана в червения списък от държави за пътувания.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

16 убити и стотици ранени в Нагорни Карабах

  • 29 Сеп 2020
  • 80
Сепаратисткият регион Нагорни Карабах съобщи днес, че 16 негови военнослужещи са били убити и над 100 ранени при сблъсъци с азербайджански части.

Бойко Борисов иска да купи още 8 нови самолета F-16 от САЩ

  • 29 Сеп 2020
  • 72
Бойко Борисов планира да купува още самолети от САЩ. Правителството планира развитието на стратегическото партньорство с „Локхийд Мартин“ в дългосрочен план“, каза премиерът Борисов по време на среща с „Локхийд Мартин“.

Яхтклуб "Черноморец Бургас" с нов международен успех

  • 29 Сеп 2020
  • 89
Яхтклуб "Черноморец Бургас" отново блести със сериозен международен успех.

Акция "Да изчистим Черно море" утре

  • 29 Сеп 2020
  • 92
Природолюбители организират в Бургас мащабна акция за почистването на плажа при Солниците.

Здравният министър: Няма да има КПП - та!

  • 29 Сеп 2020
  • 89
В България няма здравна криза. КПП-та не са обсъждана мярка. Към настоящия момент цифрите са такива, че те не изискват никакво втвърдяване на мерките срещу пандемията от коронавирус. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.