« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нова Конституция не следва да бъде последно издихание на модела ''Бай Ганьо-Бай Тошо-Бай Кой''

  • 14 Авг 2020
"Не можем да приемем за сериозно Данаил Кирилов да изготви конституционен проект", коментира евродепутатът Радан Кънев. "Решенията" на Борисов са безотговорно и несериозно отношение към иначе важния и труден дебат за конституционни промени. Темата за нова българска Конституция не може да бъде дъвка за уплашени политикани в затруднение. Отговорът на институционалната, здравна и социално-икономическа криза не може да бъде даден в панически опити за оцеляване - пише евродепутатът Радан Кънев по повод днешното изявление на премиера Бойко Борисов. Той обяви, че предлага свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията, намаляване на броя на депутатите наполовина и др. Аргументите на Кънев са: "1) ВНС се свиква на база на проект за Конституция, изготвен и одобрен от редовното НС. Не можем да приемем за сериозно Данаил Кирилов да изготви конституционен проект, а 44 НС, което единодушно избра сегашния ВСС и прие десетки законопроекти, които циментират статуквото, да го одобри. 2) Нова българска Конституция трябва да отразява на първо място новия консенсус в обществото и на второ, но не по важност - таланта и усилието на най-добрите български юристи. Партия ГЕРБ и 44-то НС са напълно негодни да покрият и двата критерия. The Gorgeous Danube Delta in 4k - from Tulcea Romania Той обяви, че предлага свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията, намаляване на броя на депутатите наполовина и др. Аргументите на Кънев са: "1) ВНС се свиква на база на проект за Конституция, изготвен и одобрен от редовното НС. Не можем да приемем за сериозно Данаил Кирилов да изготви конституционен проект, а 44 НС, което единодушно избра сегашния ВСС и прие десетки законопроекти, които циментират статуквото, да го одобри. 2) Нова българска Конституция трябва да отразява на първо място новия консенсус в обществото и на второ, но не по важност - таланта и усилието на най-добрите български юристи. Партия ГЕРБ и 44-то НС са напълно негодни да покрият и двата критерия. The Gorgeous Danube Delta in 4k - from Tulcea Romania 5) Най-сетне - очевидно е, че в обществото има изцяло нови настроения и разположение на силите в политиката. Абсурдно е досегашното, изчерпано мнозинство да остави в наследство поредното юридическо недоносче. В заключение: Нека въобще не се хващаме на тази въдица. Борисов не предлага обществени промени, камо ли "рестарт", а поредни селски тарикатлъци. Е, този път се надявам, че няма да минат.", написа още Радан Кънев

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 197
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 243
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 256
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 254
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 230
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение