Остават блокадите на три възлови кръстовища в София

Демонстрантите, които искат оставката на правителството и на главния прокурор, отказват да вдигнат блокадите. Протестиращите пропускат линейки, но не и градския транспорт. Обявеният вчера от министър-председателя Бойко Борисов рестарт на държавата с предложение за свикване на Велико народно събрание и серия от конституционни промени и ограничаване мандатите на така наречените "трима големи" в съдебната система и днес остава най-обсъжданата тема на палатковите лагери. Предложенията не бяха приети от протеста и той отговори с блокади, които снощи, както съобщихме, отново станаха четири, но към момента блокадите са редуцирани до три затворени възлови кръстовища. Какви са настроенията на демонстрантите: “Всички се обединяват около това, че новата Конституция, която искат да бъде написана, цели само да се забави времето за оставката. Това с нищо няма да спре протестите. Те ще продължат. Даже септември месец се очаква да бъдат много по-многобройно“. “Ако искат да се опитат да потулят това нещо, не мисля, че ще могат да го направят. Хората са все по-единни в целта си“. “Нашите искания са много ясни и те не са Велико народно събрание в този момент. Това, което е неизбежно необходимо първо са двете оставки. Оттам нататък вече можем да говорим за другите ни искания, сред които влиза и съдебна реформа, преразглеждане на Конституцията, но със сигурност това не е нещо, което бихме доверили на сегашното правителство“. Ситуацията и на другите две блокирани възлови кръстовища е спокойна.В часовете между 10.00 и 12.00 днес за пореден ден бяха проведени занимания в рамките на изградения детски кът. Протестиращите припомнят, че инициативата не е възникнала като грижа за децата на родителите от лагера, а като компенсация за столичани, които изпитват неудобство от блокадите. Те могат да доведат децата си, които ще бъдат посрещнати с философски разговори и настолни игри за концентрация. Сутринта на блокадата на Орлов мост започна с физзарядка за част от протестиращите, които пристигаха в ранните часове. Те разказаха, че нощта в палатковия лагер е преминала без напрежение, спокойна е обстановката и в този момент. Антиправителствените демонстрации продължават и днес. За 19.00 часа е насрочен 38-ия протест. Източник: БНР

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 231
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 212
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 221
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 287
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 257
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.