« март 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Невиждана икономическа криза ни удря през септември

Връщането на децата на училище и на хората от лятна ваканция е ключов период за компаниите да направят ревизия на ситуацията за бизнеса си, да прегледат бюджетите си и да направят планове за персонала си до края на настоящата и за началото на следващата година. Какво ще реши бизнеса от своя страна ще бъде решаващо за това дали европейските държави ще успеят да избегнат сериозен пик в безработицата. А прогнозата в тази посока не изглежда обнадеждаваща, пише Bloomberg. Въпреки че държавните помощи помогнаха на страни като Германия, Франция и дори Великобритания да избегнат сериозен ръст в безработицата досега, програмите за подкрепа на пазара на труда изтичат скоро. В същото време възстановяването на икономиката се бави, а някои сектори са изправени пред по-големи затруднения от очакваното, като вероятно ще бъдат принудени да преосмислят бизнес модела си и броя на своите служители. "През септември те ще следят как вървят поръчките. Очакваме нарастване на безработицата, защото индустриите са структурно засегнати", коментира Алън Дехейз, който е главен изпълнителен директор на най-голямата компания за наемане на кадри Adecco Group. Неговият колега от друга фирма в бранша - Ranstad, посочва, че следващият месец ще покаже тенденцията, която ще остане актуална до края на годината. Междувременно независимо от значителната финансова подкрепа за пазара на труда, той понесе значителен удар. Близо половината от работните места, създадени от предходната рецесия насам, които са 5 милиона, бяха унижощени в резултат на пандемията. Междувременно икономическото възстановяване ще изгуби още от скоростта си в резултат на очаквани допълнителни съкращения. Безработицата в САЩ вече е в двуцифрен размер, докато в Европа ситуацията изглежда по-добре от очакваното поне засега. Тази ситуация обаче надали ще се задържи още дълго. Според анкета на Bloomberg нивото на показателя за Еврозоната ще достигне близо 10 нас то до края на 2020 година, а следващата ще донесе леко подобрение. "Когато краткосрочните схеми за заетостта приключат, е малко вероятно приказката да продължи", предупреждават икономисти от ING Group. burgasinfo.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Отложиха гласуването на пенсиите за 92-ма певци и и артисти

  • 05 Мар 2021
  • 283
В последния си работен ден парламентът отложи гласуването за отпускане творчески пенсии на нови 92-ма певци, музиканти и артисти, сред които са Силвия Кацарова, Георги Христов, братя Аргирови, Христо Кидиков и др.

Сеизмолог: Земетресенията в Гърция не могат да активират огнищата в България

  • 05 Мар 2021
  • 125
Ние се намираме на над 200 км, така, че няма никаква възможност за индуциране на сеизмична активност в нашите зони", обясни сеизмологът Емил Ботев в ефира на „Здравей, България".

В началото на май Бургас отново ще е BG столицата на цветята

  • 05 Мар 2021
  • 126
Тази година Националната изложба на цветя „Флора Бургас“ – една от емблемите на града – ще се проведе в периода от 29 април до 9 май.

Момче преби дете заради момиче, докато други снимат с телефоните си

  • 05 Мар 2021
  • 133
Побойникът е на 15 години, а пострадалото момче – на 13. Причината за агресията е момиче, което не го удостоявало с внимание.

Започна предизборната кампания

  • 05 Мар 2021
  • 132
Предизборната кампания се открива днес, 30 дни преди вота на 4 април. Тя ще продължи до 24 часа на 2 април. Според приетите от Централната избирателна комисия правила за условията и реда за провеждане на кампанията, предизборната агитация е забранена 24 часа преди изборния ден и в самия изборен ден. В надпреварата за 45-ото Народно събрание участват 30 партии и коалиции.