« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

82% от учителите искат редовен учебен процес

Анкета на синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа" сред учителите показва, че 82% избират редовен учебен процес от 15 септември. 13% от анкетираните са за обучение в електронна среда и 6% са съгласни на хибридно обучение - редовни часове и обучение в електронна среда след тяхНа въпрос дали биха се съгласили на хибриден формат, включващ редовен учебен процес и обучение в електронна среда, анкетираните учители са отговорили с твърдо "не" 55 процента, а 36 процента са споделили, че биха го направили, но ще им е много трудно. 81 на сто от учителите не приемат родителите да могат да избират дистанционно обучение, при редовен учебен процес за своите деца, макар и да няма такава възможност в Закона за предучилищното и училищното образование. Избор по здравословни причини е заложен и сега в хипотезата на нормативните документи. 15 процента от педагозите отговарят, че родителите трябва да избират, защото така е демократично. На въпроса дали смятат, че организирането на редовен учебен процес от 15 септември носи риск за здравето на учители и ученици, 67 на сто от учителите смятат, че има известен риск. 9 на сто смятат, че рискът е голям и няма да започнат работа. Но 23 на сто от учителите вярват, че училището е сигурна среда. По повод на варианта, в който да няма допълнителни плащания с цел осигуряване финансово дейностите за превенция и интервенция от COVID-19, 89 процента от учителите категорично не приемат тази хипотеза, а 9 процента - са съгласни да дарят допълнителните си плащания за тази цел. Във връзка с някои родителски предложения учителите да работят редовно, а след това да преподават втори път материала в електронна среда, 85 на сто от учителите са готови да протестират със законови средства. Само 12 на сто от учителите са съгласни да работят над нормата, без заплащане, да осигурят електронно обучение на своите ученици. 58 процента от учителите пък не са съгласни да има камера със звук в класната стая, за да могат учениците и родителите да ги виждат, за да се обучават в електронна среда в домашни условия, чрез виртуалната класна стая в учебния час, по време на редовния учебен процес. 41 процента от педагозите са съгласни на този вариант. Позицията на Синдиката "Образование" за началото на учебната година е непроменена и е за организация на редовен учебен процес, с повишени мерки за сигурност. Рамката от правила, която изработва МОН, е на финалната права и всяко училище вече работи по аварийни планове, при заразен ученик или служител. Работи се за превенция на конфликтните точки, при среща на повече ученици и персонал, за заниманията по интереси и за компилацията между образователни институции във връзка с заложените учебни и проектни дейности. След започване на учебната година динамиката на новата среда и усещанията за сигурност и опасност ще влияят на решенията, заявяват от Синдиката "Образование", с председател д-р Юлиян Петров.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 57
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 64
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 107
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 102
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.