Авария остави Свищов и околните села без вода

Над 30 хиляди души на сухо – по време на летни жеги и на коронавирус. Оказва се, че за пореден път авария на проблемен водопровод остави Свищов и околните села без вода. Преди година този проблем предизвика протест в центъра на Свищов. Година по-късно проблемът отново е актуален. „Аварията на водопровода от вчерашния ден е възстановена, след 17 часа работа. За съжаление в късната част на деня бяха установени две нови аварии на други места по водопреносната мрежа. Надявам се по-късно днес водоподаването да бъде възобновено", заяви управителят на местното ВиК Румен Линев. Той допълни, че град Свищов се захранва от стария стоманен водопровод, който е въведен в експлоатация през далечната 1976 г. "Още през 2016-та година започна сагата с новия водопровод. Той обаче не може да бъде използван към този момент. До днешна дата няма решение относно съдбата му. Градът е изправен пред поредната водна криза. През 2013г. за проекта са дадени близо 6 млн. лева", обясни кметът на Свищов Генчо Генчев. Източник: nova.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 40
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 43
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 41
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 40
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 182
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.