« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Изравнителните сметки на Топлофикация - кога и как?

Напълно е възможно е да има клиенти, които все още не са получили изравнителната си сметка, каза още тя. По думите ѝ, броят на жалбите в сравнение с миналата година не бележи увеличение. "Клиентите имаха възможност почти 45 дни за възражения, защото повече 90% от сметките бяха представени към дата 15 юли. Всяка една жалба или сигнал ще получат отговор", увери Павлова. "Топлофикация София" вече е възстановила на своите клиенти 24 млн. лева. Остава да възстанови 12,8 млн. лева. Клиентите могат да бъдат спокойни. "Топлофикация София" има достатъчно средства, за да върне парите. Всички клиенти, които имат желание да получат парите си, могат да го изискат в центровете за обслужване на клиенти или по банков път. Това са сумите, които са получени от намалението на цената на топлинната енергия в резултат от намалението на цената на природния газ, уточни още Павлова. Напълно е възможно е да има клиенти, които все още не са получили изравнителната си сметка, каза още тя. По думите ѝ, броят на жалбите в сравнение с миналата година не бележи увеличение. "Клиентите имаха възможност почти 45 дни за възражения, защото повече 90% от сметките бяха представени към дата 15 юли. Всяка една жалба или сигнал ще получат отговор", увери Павлова. "Топлофикация София" вече е възстановила на своите клиенти 24 млн. лева. Остава да възстанови 12,8 млн. лева. Клиентите могат да бъдат спокойни. "Топлофикация София" има достатъчно средства, за да върне парите. Всички клиенти, които имат желание да получат парите си, могат да го изискат в центровете за обслужване на клиенти или по банков път. Това са сумите, които са получени от намалението на цената на топлинната енергия в резултат от намалението на цената на природния газ, уточни още Павлова. Изчислението е направено по следния начин: фактурираните количества топлинна енергия за периода 1-ви юли 2019 - 31 март 2020 година са фактурирани веднъж по старата цена. След това същото количество се пресмята по новата цена, определена от КЕВР и разликата е сумата, която "Топлофикация" трябва да върне на клиентите си, каза Павлова. Сумите не могат да бъдат платени на ръка, уточни още Павлова. С тях не могат да се погасят стари просрочени задължения. Тези суми могат да бъдат използвани за прихващане в бъдещи сметки. Според нея оттам може би хората са се объркали и не са разбрали същността на изравнителните си сметки. Общата сума за възстановяване е 36 милиона лева с включен ДДС. „Цари пълен хаос с изравнителните сметки на "Топлофикация", който остава за сметка на потребителите. Напълно основателно беше очакването за намаляване на цените, които хората трябва да платят”, заяви и в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия омбудсманът Диана Ковачева. Поради тази причина тя е поискала проверка от КЕВР, за да бъде установено защо на хората се връщат символични суми от изравнителни сметки.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 320
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 403
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 295
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 382
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 331
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.