Изравнителните сметки на Топлофикация - кога и как?

Напълно е възможно е да има клиенти, които все още не са получили изравнителната си сметка, каза още тя. По думите ѝ, броят на жалбите в сравнение с миналата година не бележи увеличение. "Клиентите имаха възможност почти 45 дни за възражения, защото повече 90% от сметките бяха представени към дата 15 юли. Всяка една жалба или сигнал ще получат отговор", увери Павлова. "Топлофикация София" вече е възстановила на своите клиенти 24 млн. лева. Остава да възстанови 12,8 млн. лева. Клиентите могат да бъдат спокойни. "Топлофикация София" има достатъчно средства, за да върне парите. Всички клиенти, които имат желание да получат парите си, могат да го изискат в центровете за обслужване на клиенти или по банков път. Това са сумите, които са получени от намалението на цената на топлинната енергия в резултат от намалението на цената на природния газ, уточни още Павлова. Напълно е възможно е да има клиенти, които все още не са получили изравнителната си сметка, каза още тя. По думите ѝ, броят на жалбите в сравнение с миналата година не бележи увеличение. "Клиентите имаха възможност почти 45 дни за възражения, защото повече 90% от сметките бяха представени към дата 15 юли. Всяка една жалба или сигнал ще получат отговор", увери Павлова. "Топлофикация София" вече е възстановила на своите клиенти 24 млн. лева. Остава да възстанови 12,8 млн. лева. Клиентите могат да бъдат спокойни. "Топлофикация София" има достатъчно средства, за да върне парите. Всички клиенти, които имат желание да получат парите си, могат да го изискат в центровете за обслужване на клиенти или по банков път. Това са сумите, които са получени от намалението на цената на топлинната енергия в резултат от намалението на цената на природния газ, уточни още Павлова. Изчислението е направено по следния начин: фактурираните количества топлинна енергия за периода 1-ви юли 2019 - 31 март 2020 година са фактурирани веднъж по старата цена. След това същото количество се пресмята по новата цена, определена от КЕВР и разликата е сумата, която "Топлофикация" трябва да върне на клиентите си, каза Павлова. Сумите не могат да бъдат платени на ръка, уточни още Павлова. С тях не могат да се погасят стари просрочени задължения. Тези суми могат да бъдат използвани за прихващане в бъдещи сметки. Според нея оттам може би хората са се объркали и не са разбрали същността на изравнителните си сметки. Общата сума за възстановяване е 36 милиона лева с включен ДДС. „Цари пълен хаос с изравнителните сметки на "Топлофикация", който остава за сметка на потребителите. Напълно основателно беше очакването за намаляване на цените, които хората трябва да платят”, заяви и в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия омбудсманът Диана Ковачева. Поради тази причина тя е поискала проверка от КЕВР, за да бъде установено защо на хората се връщат символични суми от изравнителни сметки.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Очевидци на катастрофата с Милен Цветков: Кристиан Николов не е помагал на журналиста

  • 26 Фев 2021
  • 69
Подсъдимият за катастрофата, при която загина Милен Цветков, не е помагал на пострадалия журналист.

Родители, запознайте се с платформата за електронно записване в ясла и детска градина преди реалния й старт

  • 26 Фев 2021
  • 60
От 1 март всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към училищата

Безплатни прегледи за пост-КОВИД синдром ще се провеждат в Белодробната болница и в Комплексния онкологичен център

  • 26 Фев 2021
  • 60
Безплатни прегледи за наличие на пост-Ковид синдром ще се провеждат от 1-ви март в Белодробната болница /СБАЛПФЗ Бургас/ и Комплексния онкологичен център в Бургас.

Над 700 ръчно изработени мартенички ще бъдат раздавани на бургаски медици на 1 март

  • 26 Фев 2021
  • 66
Над 700 ръчно изработени мартенички ще бъдат раздадени на 1-ви март на бургаските медици.

С прожекция на „Петя на моята Петя“ закриват „СФФ на брега“ на 26 март в Бургас

  • 26 Фев 2021
  • 62
С прожекция на „Петя на моята Петя“ закриват „София филм фест на брега“ на 26 март в Бургас.