« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Мерките за безопасност при старта на учебната готина са готови

Очаква се списъкът с мерки да бъде разпратен до учебните заведения в страната. Всяко училище ще трябва да спазва строг протокол за действие в случай на заразено дете или преподавател. Еднакви ще са и правилата за дезинфекция. Мерките за спазване на дистанция ще зависят от големината на сградата и броя на учениците. В столичното 125 СУ учат близо 1500 децаМ. „Успяхме да направим един график на учебните часове, който да разминава междучасията възможно най-много. Учениците да започват учебния ден по различно време, за да няма струпване на входа на училището”, заяви Венелина Николова, директор на 125 СУ „Боян Пенев”. Всички преподаватели ще бъдат изследвани за COVID-19 дни преди да бие първият училищен звънец. „Тук на място ще дойдат, ще направят PCR тестове на моите колеги, които на 1 септември се връщат на работа, за да съм сигурна, че всички учители ще влязат здрави в класните стаи”, заяви Венелина Николова. Лекари успокоиха, че училищната среда не крие по-голям риск от заразяване в сравнение с домашната. „Степента на инфекциозност е най-висока в битовите контакти - 10% от вероятността да се разболееш е в семейството”, смята доц. д-р Елена Георгиева. Преди дни Световната здравна организация препоръча носене на маски за децата над 12 години. „Едно дете не бива да стои цял ден с една и съща маска, защото тя от предпазно средство се превръща в опасно средство, така че децата трябва да разполагат с няколко броя маски, за да ги сменят”, обясни д-р Елена Георгиева. Под натиска на синдикати и лекари изненадващо британският премиер промени досегашната си позиция, че не е необходимо учениците да са с маски в училище. „Ние следим променящите се медицински доказателства по темата за носенето на маски и ще внесем корекции, ако се налага”, заяви Борис Джонсън. От днес детските градини и училищата в столицата на Южна Корея отново затварят. Причината - над 200 положителни проби на деца и преподаватели в Сеул само 2 седмици след връщането им в класните стаи „Резкият скок на инфектираните през август доведе до заразяване и на нашите ученици и учители. Преминаваме към пълно дистанционно обучение до 11 септември”, заяви Йо Йон Хе, министър на образованието на Южна Корея. В една от най-тежко засегнатите от пандемията страни - Италия, първият учебен ден ще е на 14 септември. Чак в края на август обаче правителството ще вземе решение дали децата над 6 години да учат с маски. В някои части на Германия учебната година вече започна - в едни провинции маските са задължителни през целия ден, а в други - само извън класната стая.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 1858
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 1757
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 1747
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 1958
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 1907
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.