« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Мерките за безопасност при старта на учебната готина са готови

Очаква се списъкът с мерки да бъде разпратен до учебните заведения в страната. Всяко училище ще трябва да спазва строг протокол за действие в случай на заразено дете или преподавател. Еднакви ще са и правилата за дезинфекция. Мерките за спазване на дистанция ще зависят от големината на сградата и броя на учениците. В столичното 125 СУ учат близо 1500 децаМ. „Успяхме да направим един график на учебните часове, който да разминава междучасията възможно най-много. Учениците да започват учебния ден по различно време, за да няма струпване на входа на училището”, заяви Венелина Николова, директор на 125 СУ „Боян Пенев”. Всички преподаватели ще бъдат изследвани за COVID-19 дни преди да бие първият училищен звънец. „Тук на място ще дойдат, ще направят PCR тестове на моите колеги, които на 1 септември се връщат на работа, за да съм сигурна, че всички учители ще влязат здрави в класните стаи”, заяви Венелина Николова. Лекари успокоиха, че училищната среда не крие по-голям риск от заразяване в сравнение с домашната. „Степента на инфекциозност е най-висока в битовите контакти - 10% от вероятността да се разболееш е в семейството”, смята доц. д-р Елена Георгиева. Преди дни Световната здравна организация препоръча носене на маски за децата над 12 години. „Едно дете не бива да стои цял ден с една и съща маска, защото тя от предпазно средство се превръща в опасно средство, така че децата трябва да разполагат с няколко броя маски, за да ги сменят”, обясни д-р Елена Георгиева. Под натиска на синдикати и лекари изненадващо британският премиер промени досегашната си позиция, че не е необходимо учениците да са с маски в училище. „Ние следим променящите се медицински доказателства по темата за носенето на маски и ще внесем корекции, ако се налага”, заяви Борис Джонсън. От днес детските градини и училищата в столицата на Южна Корея отново затварят. Причината - над 200 положителни проби на деца и преподаватели в Сеул само 2 седмици след връщането им в класните стаи „Резкият скок на инфектираните през август доведе до заразяване и на нашите ученици и учители. Преминаваме към пълно дистанционно обучение до 11 септември”, заяви Йо Йон Хе, министър на образованието на Южна Корея. В една от най-тежко засегнатите от пандемията страни - Италия, първият учебен ден ще е на 14 септември. Чак в края на август обаче правителството ще вземе решение дали децата над 6 години да учат с маски. В някои части на Германия учебната година вече започна - в едни провинции маските са задължителни през целия ден, а в други - само извън класната стая.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 152
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 138
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 361
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 355
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 351
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.