« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Депутатите се връщат на работа на 1 септември, за да гледат президентско вето

Започва новата седмица, през която народните представители ще се завърнат на работа в парламента. На 2-ри септември се очаква да стане ясно ще успеят ли от ГЕРБ да си набавят необходимите гласове за внасянето на проект за нова Конституция. Част от депутатите от енергийната комисия, обаче се връщат на работа на 1-ви септември. Причината народните представители да се съберат ден по-рано е президентското вето върху част от текстовете от Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства. Румен Радев наложи ветото преди месец, малко преди депутатите да излязат в едномесечната си ваканция. В мотивите си той подчерта несъгласието си с отделни текстове, свързани с концесиите за добив на подземни богатства. Очаква се ветото да бъде и първа точка в дневния ред на заседанието на 2-ри септември, което ще е първото от новата есенна сесия.На 2ри септември депутатите ще се завърнат на работа, но вече в новата парламентарна сграда на бившия партиен дом. Заседанието ще бъде открито в 9 ч. Освен редовната им законодателна дейност на народните избраници им предстои и тежката задача по обсъждането на предложението на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и изработване на нова Конституция. Предстои да се обсъди и изборът на нов председател на Централната избирателна комисия след оставката на Стефка Стоева. Очаква се да стане ясно и дали ще бъде внесена оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов, подадена след разговор с премиера Бойко Борисов, но все още необсъдена с коалиционните партньори от Обединени патриоти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 49
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 56
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 101
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 97
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.