« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Депутатите се връщат на работа на 1 септември, за да гледат президентско вето

Започва новата седмица, през която народните представители ще се завърнат на работа в парламента. На 2-ри септември се очаква да стане ясно ще успеят ли от ГЕРБ да си набавят необходимите гласове за внасянето на проект за нова Конституция. Част от депутатите от енергийната комисия, обаче се връщат на работа на 1-ви септември. Причината народните представители да се съберат ден по-рано е президентското вето върху част от текстовете от Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства. Румен Радев наложи ветото преди месец, малко преди депутатите да излязат в едномесечната си ваканция. В мотивите си той подчерта несъгласието си с отделни текстове, свързани с концесиите за добив на подземни богатства. Очаква се ветото да бъде и първа точка в дневния ред на заседанието на 2-ри септември, което ще е първото от новата есенна сесия.На 2ри септември депутатите ще се завърнат на работа, но вече в новата парламентарна сграда на бившия партиен дом. Заседанието ще бъде открито в 9 ч. Освен редовната им законодателна дейност на народните избраници им предстои и тежката задача по обсъждането на предложението на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и изработване на нова Конституция. Предстои да се обсъди и изборът на нов председател на Централната избирателна комисия след оставката на Стефка Стоева. Очаква се да стане ясно и дали ще бъде внесена оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов, подадена след разговор с премиера Бойко Борисов, но все още необсъдена с коалиционните партньори от Обединени патриоти.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Ревю на традиционни носии в Етнографския музей

  • 20 Сеп 2021
  • 91
По случай 22 септември, Деня на българската независимост, от 12:00 часа Етнографския музей ще зарадва бургазлии с ревю на традиционни носии.

Раздадоха наградите "Еми" за тази година

  • 20 Сеп 2021
  • 88
Седемдесет и третото издание на наградите "Еми", еквивалент на наградите "Оскар" в телевизионната продукция, започна тази нощ в Лос Анджелис с израз на почит към рапъра Биз Марки, починал през лятото на 57 години.Тазгодишното шоу прилича много повече на обичайната церемония, отколкото миналогодишното, което протече без публика и бе наречено "Пандеми”. Въпреки това беше в доста по-ограничен мащаб.

НОИ преизчислява две групи пенсии служебно

  • 20 Сеп 2021
  • 85
Националният осигурителен институт ще извърши служебно преизчисляване на две групи пенсии, изплащани от държавното обществено осигуряване. Промените в размерите на всяка една от тях е в резултат на обнародваните изменения и допълнения в Кодекса за социално осигуряване.

Близо 124 млн. лева ще струват предстоящите избори на 14 ноември

  • 20 Сеп 2021
  • 87
Близо 124 млн. лева ще струват предстоящите избори на 14 ноември. Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на страната ни, както и за народни представители.

Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day

  • 17 Сеп 2021
  • 302
На 17 септември, за шеста поредна година, Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day. В тази връзка по традиция няколко паркинг места от синята зона ще бъдат трансформирани за един ден в място за отдих и свободно време на гражданите. Местата са определени на ул. "Константин Фотинов" в пресечката с бул. "Богориди".