Протести и напрежение пред парламента

Днес е първо пленарно заседание за новия политически сезон, а депутатите заседават в нова зала в бившия Партиен дом. Целият район около парламента е блокиран от полиция. Първите недоволни започнаха да хвърлят яйца по сградата и опитаха да обърнат полицейски автомобили. Стигна се и до напрежение с полицията. Напрежение между полицаи и протестиращи пред бившия Партиен дом в София. Втори арест се случи пред сградата на Народното събрание. Мъж нападна полицаи и опита да ги провокира, но беше задържан. Малко по-късно протестиращи опитаха да нахлуят в сградата през централния вход, но отпред бързо се строи кордон униформени и осуети плана им. Към полицаите полетяха яйца и други предмети. На място бяха насочени представители на Жандармерията с щитове, които да потушат напрежението. Първите недоволни започнаха да хвърлят яйца и други хранителни продукти по сградата на парламента и опитаха да обърнат полицейски автомобили. Представители на органите на реда се подредиха в няколко редици, след като имаше опит от страна на недоволните да пробият полицейския кордон. Периметърът около входа за депутатите на новото им работно място е отцепен от бусове и униформени, за да се ограничи достъпът на демонстрантите до сградата. Полицията постоянно призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации. Днес протестът пред сградата на Парламента е наречен “Велико народно въстание”.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За първи път в Бургас представят „Цар Лъв“ на сцената на Летния театър

  • 24 Юни 2022
  • 614
"Цар Лъв", който безапелационно оглави класациите за любим мюзикъл на всички поколения, ще завладее сцената на летния театър в Бургас на 26 юни , неделя, от 20 часа . Трогателната история на малкото лъвче Симба е разказана чрез красива музика и пищен спектакъл.

Филмът „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” представя човека и твореца Симеон Димитров тази вечер в НХК

  • 24 Юни 2022
  • 537
Прожекцията на филма „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” ще представи личността на талантливия режисьор, поет, преподавател и драматург Симеон Димитров тази вечер, 24 юни, от 18.30 часа в залата на Културен дом НХК.

Педагози и ученици обмениха добри практики в айтоското село Карагеоргиево

  • 24 Юни 2022
  • 611
Педагози и ученици от три учебни заведения обмениха опит и добри практики в рамките на Национална програма "Иновации в действие". Домакин на събитието бе ОУ "Св. св. Кирил и Методий", село Карагеоргиево.

В понеделник Бургас ще е домакин на форума „Новият подход в регионалното и трансграничното развитие 2021-2027 г.“

  • 23 Юни 2022
  • 894
Форумът „Новият подход в регионалното и трансграничното развитие 2021-2027 г.“ – представяне и обсъждане на инструменти за подкрепа през програмен период 2021-2027 г., ще се проведе в гр. Бургас на 27.06.2022 г., понеделник.

150 исторически автомобила идват за грандиозен Ретро парад в Бургас на 2 юли

  • 23 Юни 2022
  • 791
И тази година традиционният ретро парад в Бургас ще впечатли малки и големи с атрактивни легендарни возила, които не могат да се видят всеки ден. В грандиозното събитие ще бъдат представени 150 автомобила и мотоциклета от всички краища на България.