« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Протести и напрежение пред парламента

Днес е първо пленарно заседание за новия политически сезон, а депутатите заседават в нова зала в бившия Партиен дом. Целият район около парламента е блокиран от полиция. Първите недоволни започнаха да хвърлят яйца по сградата и опитаха да обърнат полицейски автомобили. Стигна се и до напрежение с полицията. Напрежение между полицаи и протестиращи пред бившия Партиен дом в София. Втори арест се случи пред сградата на Народното събрание. Мъж нападна полицаи и опита да ги провокира, но беше задържан. Малко по-късно протестиращи опитаха да нахлуят в сградата през централния вход, но отпред бързо се строи кордон униформени и осуети плана им. Към полицаите полетяха яйца и други предмети. На място бяха насочени представители на Жандармерията с щитове, които да потушат напрежението. Първите недоволни започнаха да хвърлят яйца и други хранителни продукти по сградата на парламента и опитаха да обърнат полицейски автомобили. Представители на органите на реда се подредиха в няколко редици, след като имаше опит от страна на недоволните да пробият полицейския кордон. Периметърът около входа за депутатите на новото им работно място е отцепен от бусове и униформени, за да се ограничи достъпът на демонстрантите до сградата. Полицията постоянно призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации. Днес протестът пред сградата на Парламента е наречен “Велико народно въстание”.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Обсъдиха опазването на природното богатство в Мандренското езеро

  • 06 Юни 2023
  • 121
Мандренското езеро е един от природните феномени и съхраняването на богатото му биоразнообразие е отговорност на всички страни, които имат отношение по този въпрос.

Миден уикенд от 9 до 11 юни представя най-вкусните бургаски изкушения

  • 06 Юни 2023
  • 131
И тази година тематичните уикенди от събитийния календар на Община Бургас ще предложат изкушения за любителите на морската храна. На хоризонта се задава традиционният Миден уикенд – от 9 юни (петък) до 11 юни (неделя).

Миди на тенекия, музика и приятни емоции ви очакват на острова тази събота

  • 05 Юни 2023
  • 377
За поредна година водолази ще почистят морското дъно в акваторията на остров Света Анастасия. Събитието "Чистото Черно море 2023“ ще се проведе на 10 юни (събота). То винаги се превръща и в атракция за посетителите. В екологичната акция ще се включат представители на СНЦ „Приятели на морето“.

Бургаски любители на фантастиката учредиха клуб

  • 05 Юни 2023
  • 359
Утре, вторник, 6 юни, ще се проведе първата среща на новоучредения Клуб на бургаските фантасти. Мястото е новата библиотека. Началото – в 18.45 часа. Темата на първата среща е „Фентъзи и алтернативна история“. В нея ще участват бургаските писатели Янчо Чолаков, Десислава Дюлгерян и Милена Алгари.

213 проекта за саниране на жилищни блокове подаде Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост

  • 05 Юни 2023
  • 376
Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, стълб „Зелена България и е първенец в страната по подадени проектни предложения.