« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Полицаите от протеста: Атаката беше брутална, 1 час ни бомбардираха

Стоян Пенков е в Специализираните полицейски сили от шест години. Охранявал е множество протести, но като този вчера вижда за пръв път. "Участвал съм в много протести, но като вчерашния протест участвам за първи път с толкова много агресия към нас. Аз и колегите ми бяхме заели позиция на едни от входовете пред Народното събрание, където ни замерваха с бомби, бутилки, камъни, яйца и още много други опасни предмети. Една от бомбите попадна между щита и лявата ръка, където се взриви и щитът ми беше счупен и пострада ръката ми. След което се изтеглих назад. Търсих медицинска помощ. На място бях прегледан и беше установено, че ръката ми има четири порезни рани, една от които доста дълбока. Отидох в болница ИСУЛ, където ме зашиха", сподели полицая, според когото агресията от снощи идва от провокатори. „Това са хора, които търсят умишлено агресия. Имаше определена група от хора, която търсеше провокация с полицията, които бяха с маски и шапки и те викаха срещу нас. Опитваха се да ни провокират, но тъй като сме професионалисти, изпълнихме задълженията си “, каза още той. „Охранявахме народното събрание, бях на първи ред с щита. Срещу нас имаше канонада в продължение на близо час. Пострадах, когато бомбичка падна върху ръката ми. Опитах се да я махна, но тя гръмна и ми изгори ръката”, разказа Иван Манев също от Специализираните сили. След като му е оказана лекарска помощ, той се връща на протеста. Този път на по-заден ред в кордона. „Полицията беше крайно толерантна. Чудехме се какво се случва. Около 1 час ни бомбардираха, а ние чакахме реакция от началниците, да предприемем някакви действия. Това беше 1 час, около 60-70 бомби. Атаката беше брутална”, каза още Манев. „В началото протестиращите бяха добронамерени, на мен ми подариха знаме. След 20:00 часа се появиха група младежи, които започнаха със замеряне с яйца, след което започна същинското нападение със саморъчно направени бомби. Час и половина търпяхме обиди и тази бомбардировка”, заяви Иван Христов. „Тези хора се бяха слели с нормалните граждани, нямаше как да предприемем действия, без да притиснем и нормалните хора”.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Новите почетни граждани на Бургас

  • 06 Дек 2021
  • 124
По време на празничната никулденска сесия на местния парламент се обявяват официално новите почетни граждани на Бургас. Тази година сред тях има и хора с богат житейски опит, и дръзки младежи. Общото помежду им е това, че разнасят славата на Бургас далеч извън неговите граници.

НБУ и Община Бургас подписаха меморандум за сътрудничество

  • 06 Дек 2021
  • 126
НБУ и Община Бургас подписаха днес меморандум за сътрудничество. Под споразумението поставиха подписите си проф. д-р Веселин Методиев, председател на настоятелството на НБУ и кметът на Бургас Димитър Николов.

Бургас празнува!

  • 06 Дек 2021
  • 104
С военен ритуал по издигане на знамената на Община Бургас, Република България и Европейския съюз продължиха честванията по отбелязване на Никулден в морския град.

Коледното настроение завладя ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”в с. Карагеоргиево

  • 06 Дек 2021
  • 153
Коледното настроение завладя ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево, община Айтос.

Ретро дайвинг на Моста ще има и на този 6 декември

  • 03 Дек 2021
  • 361
Атрактивни демонстрации по ретро дайвинг на Моста ще има и на този 6 декември. Това вече се превръща в никулденска традиция на Сдружение "Приятели на морето - Бургас".