« март 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Плащат ни ваучери за почивка към заплатата

Те ще са същите като тези за храна, които дават в момента много фирми. Това заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред „Телеграф“. Той е получил уверение от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и от министъра на финансите Кирил Ананиев, че това ще залегне в бюджета за следващата година с цел стимулиране на пътуванията във вътрешността на страната. Общата сума, която е предвидена, е 250 млн. лева, уточни Драганов. Идеята е хората да получават през месец по 120 лева ваучер за ваканция в страната. В момента такива се дават само за пазаруване на храна и стоки от магазините, като те важат и в някои ресторанти. Така освен ваучерите за храна ще се предоставят и такива за ваканция. В края на определен период пък хората ще имат натрупани суми от тези купони и ще могат да ги ползват в хотелите в страната. За целта ще е необходимо фирмите, които емитират купоните за пазаруване, да изработят и такива за ваканция. Работодателите, които искат да плащат част от възнагражденията под формата на ваучери за ваканция, няма да дължат корпоративен данък върху тях, а работниците съответно данък доход. Преди дни от СПА асоциацията лансираха това предложение, но поискаха тези ваучери да се дават само за здравна ваканция. От организацията предлагат да има ваучери или да се разшири списъкът на НОИ с центровете за лечение и рехабилитация, като бъдат допуснати сертифицираните според Наредба 5 на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването медикъл и СПА хотели. От организацията коментираха, че подобни ваучери вече са въведени в Чехия, Словакия и Словения. Те дават за пример Чехия, където е прието да се дават 150 евро за шестдневен престой до края на 2020 г., като те се кофинансират от държавния бюджет за превенция. Процедурите трябва да бъдат ползвани в чешките СПА курорти и хотели, сертифицирани според техните наредби. През тази година за първи път се предоставят ваучери за почивка у нас. Те залегнаха в Закона за извънредното положение. От тях обаче можеха да се възползват само хората, които са на първа линия в борбата срещу разпространението на коронавируса - лекари, медицински сестри, полицаи и други. Стойността на тези купони бе 210 лева за седемдневна почивка в страната.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Отложиха гласуването на пенсиите за 92-ма певци и и артисти

  • 05 Мар 2021
  • 100
В последния си работен ден парламентът отложи гласуването за отпускане творчески пенсии на нови 92-ма певци, музиканти и артисти, сред които са Силвия Кацарова, Георги Христов, братя Аргирови, Христо Кидиков и др.

Сеизмолог: Земетресенията в Гърция не могат да активират огнищата в България

  • 05 Мар 2021
  • 37
Ние се намираме на над 200 км, така, че няма никаква възможност за индуциране на сеизмична активност в нашите зони", обясни сеизмологът Емил Ботев в ефира на „Здравей, България".

В началото на май Бургас отново ще е BG столицата на цветята

  • 05 Мар 2021
  • 40
Тази година Националната изложба на цветя „Флора Бургас“ – една от емблемите на града – ще се проведе в периода от 29 април до 9 май.

Момче преби дете заради момиче, докато други снимат с телефоните си

  • 05 Мар 2021
  • 36
Побойникът е на 15 години, а пострадалото момче – на 13. Причината за агресията е момиче, което не го удостоявало с внимание.

Започна предизборната кампания

  • 05 Мар 2021
  • 44
Предизборната кампания се открива днес, 30 дни преди вота на 4 април. Тя ще продължи до 24 часа на 2 април. Според приетите от Централната избирателна комисия правила за условията и реда за провеждане на кампанията, предизборната агитация е забранена 24 часа преди изборния ден и в самия изборен ден. В надпреварата за 45-ото Народно събрание участват 30 партии и коалиции.