« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Как да се справим със "следваканционния стрес"?

Този следваканционен стрес се преодолява различно от различните хора според ресурсите на личността за бързо пренастройване и смяна на нагласите. Повечето хора обикновено изпадат в лошо настроение, трудно се справят със задачите си, дори започват конфликти с колегите - поясни психологът Катя Пенева. “Депресивни състояния или повишена тревожност, раздразнителност или апатия са най-честите симптоми на този постваканционен стрес. Понякога признаците могат да станат и соматични и да получим главоболие и физически дискомфорт, пълна липса на енергия” - посочи психолог Катя Пенева Лятото все още е тук, но през септември вече се връщаме на работа. За да понесем по - добре прехода от почивка към работа, много добре би било да си запазим поне два дни от отпуската и да си останем вкъщи. “Така ще имаме малко време да не правим нищо, да се отпуснем, да си обърнем внимание и да така да се подготвим за това, което ни предстои, а именно, мобилизация и концентрация за работата, която вършим”- каза Катя Пенева. Друго важно нещо,което може да направите е непременно да продължите да бъдете на открито, в парковете и сред природата, докато е възможно. Да се радвате на слънцето и зеленината, както и на красивите есенни цветове, които ще обагрят дърветата. Така ще отложите затварянето в офиса и на работното място и ще удължите макар и малко усещането за прекрасния летен сезон. АВТОР: БОЯНА САВОВА

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 344
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 438
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 318
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 412
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 356
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.