Хванаха ганаец в Слънчев бряг, представил се за нигериец

Служителите на реда му извършили проверка, като мъжът представил документ за самоличност - регистрационна карта, издадена от Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет на 22-годишен нигерийски гражданин. Констатирано е, че визията на мъжа не отговаря на снимката в документа, както и че срокът на картата е продължен до 28 ноември тази година, като това било изписано ръкописно с химикал без печат на компетентната институция - Държавна агенция за бежанците при МС, който да легитимира корекцията. При извършената допълнителна проверка е установено, че представената регистрационна карта е обявена за невалидна от 1 юни тази година поради изгубване или кражба, информираха от Областната дирекция на МВР. Проверяваният мъж е отведен в Районно управление – Несебър, където е задържан за срок до 24 часа. От проведените съвместни оперативно-издирвателни действия със служители от сектор „Миграция“ при ОДМВР – Бургас е констатирано, че задържаният мъж е 30-годишен ганайски гражданин, който е с отказан статут на бежанец. Същият е обявен за общодържавно издирване като незаконно пребиваващ в България с принудителна административна мярка - експулсиране. Мъжът е предаден на служители от сектор „Миграция“ при ОДМВР – Бургас за изпълнение на принудителната административна мярка.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

През октомври "Ерата на Водолея" в Бургас

  • 24 Сеп 2021
  • 344
От 14 до 17 октомври Бургас отново ще бъде домакин на най-необичайния театрален фестивал в България – „Ерата на Водолея“! За 11 път Община Бургас и фондациите „Театър в куфар“ и „За Родопите“ ще подарят на бургаската публика 4 незабравими дни с едни от най-интересните и провокативни представления в българския театър и танц, заедно с няколко гости от чужбина.

Внимание, преброителите тръгват по домовете!

  • 24 Сеп 2021
  • 265
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис, съобщиха от НСИ.

Бургас вече е в семейството на зелените градове в Европа

  • 24 Сеп 2021
  • 276
Бургас се присъедини към семейството на зелените градове. Споразумението беше подписано на специална церемония в Брюксел от зам.-кмета по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина.

Нови фитнес уреди до експоцентър "Флора" в Морската градина

  • 24 Сеп 2021
  • 268
Община Бургас монтира нови уреди на фитнеса до Експоцентър „Флора“. Мястото е любимо на малки и големи, бургазлии и гости на града, затова старите уреди вече бяха доста амортизирани и неудобни.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 24 Сеп 2021
  • 256
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци – служители на Филип Морис България и Орбико и други желаещи ще почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци.