« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Полицаи откриха бутилки, павета и ножове, складирани в района на протеста

Полицаи претърсиха усилено района за забранени предмети, за да не се стигне до ексцесии, като в нощта на 2 септември, когато протестиращи замеряха с бомби, камъни, бутилки и подръчни материали от палатковите лагери. Претърсена беше и градинката пред Народния театър. Намерени бяха стъклени бутилки, камъни, павета, ножове. Намерени бяха дори спрейове.Органите на реда проверяват съмнителни граждани за притежание на опасни предмети, като днес има много повече филтровъчни пунктове, отколкото на 2 септември. Движението е отцепено от президенството до БНБ и откъм булевард "Цар Освободител" чак до "Раковска". Протестиращите започнаха да се събират около 8.00 на фонтана пред президентството и на стълбите на БНБ. Засилено е полицейското присъствие на входа откъм художествената галерия, откъдето влизат депутатите. На площада вече пристигнаха и линейки, които ще дежурят за оказване на спешна помощ, ако се стигне до сблъсъци. Като на манифестация на "Правосъдие за всеки", пристигна и отрядът на "Боец" с Георги Георгиев. Още вчера от "Отровното трио" излязоха с видео възвания и призиви. "Утре всички в триъгълника на срама за второто въстание", надъха Арман Бабикян, а адвокат Хаджигенов пусна инструкции за безопасност и какво да предприемат протестиращи нарушители на реда, ако бъдат задържани от полицията. От Триото се оплакаха още, че даренията им свършват - за два месеца получили над 90 хил. лв., но вече останали само с 10 хил. и се нуждаели от още дарители. Междувременно, депутатите от БСП се присъединиха към "Отровното трио" и отидоха на площада, като обявиха, че днес няма да влязат в пленарната зала.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 94
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 105
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 97
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 114
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 103
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.