6 задържани на протеста днес, двама от тях са били обявени за издирване

"До момента имаме 6 лица задържани, двама от тях са били обявени за издирване. Те са се явили на КПП-тата. Трима са задържани за носене на забранени предмети". Това съобщи на брифинг в четвъртък заместник-директорът на Охранителна полиция Тони Тодоров.Арестуваните са откарани в районни управления. Органите на реда ще проверяват участвали ли са по някакъв начин в протеста на 2 септември. По-рано днес полицаи претърсиха района около Народното събрание за забранени предмети. Намерени бяха стъклени бутилки, павета, ножове, спрейове. "Намерихме доста камъни, струпани на купчини. Не отправям никакви обвинения. Имаше и предмети, които може да са останали от вечерта и е нормално да ги има в парка. Отстранено е всичко. Притеснителното е, че в един храст старателно бе скрита туба с цветна течност. Също и 9 половинлитрови пластмасови шишета с някаква течност", обясни Тодоров. Полицейските служители са направили огледи, но все още не е ясно кой е оставил опасните предмети в градинките около Триъгълника на властта. Тодоров подозира, че целта е била провокация на очаквания тази вечер протест. В момента се преглеждат записите от охранителните камери в района.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Учениците от ОУ "Найден Геров" се включиха в инициативата "Дари капачка-спаси живот"

  • 28 Сеп 2020
  • 86
Учениците от ОУ "Найден Геров" в Бургас се включиха в инициативата "Дари капачка-спаси живот". Всички деца от 1 до 7 клас активно събираха капачки за добрата кауза през цялата минала учебна година.

Куп медали за младите състезатели по борба на Бургас

  • 28 Сеп 2020
  • 74
Много медали, сред които 5 златни, спечелиха младите състезатели по борба от двата бургаски клуба - "Черноморец" и "Бургас", ръководени съответно от Стефан Георгиев и Николай Дачев.

"София филм фест" акостира на брега от 1 октомври в Бургас

  • 28 Сеп 2020
  • 75
Прожекциите ще са в салона на ДТ “Адриана Будевска”. Началото дава нашумелият “Бащата” на режисьорския тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева.

Инициативата "Бяла лястовица" в помощ на жени с рак на гърдата

  • 28 Сеп 2020
  • 75
Комплексният онкологичен център - Бургас ще проведе за втора година инициативата "Бяла лястовица" на 1 октомври /четвъртък/ от 18.00 часа в Културен център "Морско казино".

След 3 дни започва месецът на литературата в Бургас

  • 28 Сеп 2020
  • 73
Многообразието от жанрове в Есенните литературни празници ще се разгърне в поетични и белетристични вечери и премиери.