Ток удари дете по време на игра

Инцидентът е станал във великотърновското село Миндя в петък. Момченцето е допряло ограда под напрежение след повреда в осветително тяло, монтирано над баскетболен кош. „Около 21 часа ни се обадиха, че Христомир е бил ударен от ток. Веднага с мой приятел дойдохме на мястото”, разказа Николай Гагов - бащата на пострадалото дете. „Една майка беше до детето и му държеше ръчичката. Останах до него, а мой приятел извади фазомер и видя, че наистина има ток по мантинелата, която е основата на баскетболния кош”, каза още той. „В момента състоянието на детето е добро. Има изгаряния по ръцете, по гърдите и по краката. Днес ще го изпишат от болницата”, допълни бащата на пострадалото дете. „Съжалявам за случилото се. Извинявам се и на родители и на близките на детето”, заяви кметът на село Миндя Иван Иванов. „Аз съм кмет и кметски наместник, в зависимост от закона, от 2003 г. Кошът съм го заварил още оттогава. Единствено сме подменяли елементи и сме го боядисвали преди години. Няма документи за поставянето му”, посочи той. И допълни: „Смятам, че след като има такъв инцидент, нещата не са според изискванията”. Източник: Нова телевизия

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 6
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.

Криминалисти на ОДМВР-Разград задържаха извършители на кражби от активни трасета в мрежата на телекомуникационна компания

  • 28 Мар 2024
  • 5
рестът е осъществен с активното съдействие на ОДМВР-Търговище и Шумен под ръководството на ГДНП

В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ДЕЙСТВА НАЙ- СЪВРЕМЕННАТА СИСТЕМА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

  • 28 Мар 2024
  • 72
Kметът на Несебър Николай Димитров, директорът на Областна дирекция на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Коста Кирязов, началник на РУ Несебър представиха надградената и разширена мрежа за видеонаблюдение на територията на общината.

Близо 36 000 души са се вписали в регистъра на хазартно уязвимите лица

  • 28 Мар 2024
  • 83
Близо 2000 граждани са подали заявление за вписване регистъра на уязвимите лица за по-малко от месец - от началото на март до момента. Над 8100 са заявили желанието си да ограничат достъпа си до хазартни игри от началото на годината, а от възобновяване на регистъра през 2022 г. до сега вписаните в него са почти 36 000 души.

Държавно ловно стопанство "Тунджа" дарява фиданки на жителите на Ямбол за Седмицата на гората

  • 28 Мар 2024
  • 73
По случай предстоящия професионален празник на лесовъдите, горските служители и работници и „Седмица на гората“, която отбелязваме традиционно в първата седмица на април, Държавно ловно стопанство „Тунджа“ предоставя безвъзмездно фиданки на гражданите на Ямбол.